• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IZVANREDNO POLUVRIJEME, ZA OVO SMO SE SPREMALI! Željko nema zamjerke: Znali smo šta nas čeka

Autor Haris Krhalić

Partizan je pobijedio Megu, a Željko Obradović bio je zadovoljan prikazanim.

 Obradović nakon pobjede nad ekipom Mege Izvor: youtube/KK Mega

Partizan je nastavio sa pobjedama. Ostvario je šestu uzastopnu, gledajući sva takmičenja. Najnovija "recka" bila je ekipa Mege (103:78). Pobjednik je bio riješen već u prvoj dionici, poslije rekordnog prvog poluvremena jedina dilema bila je koji rezultat će stajati na semaforu kada se utakmica završi.

Željko Obradović bio je zadovoljan onim što je vidio na parketu, nije imao zamjerke na račun igre svog tima, posebno u prvih 20 minuta.

"Mega je igrala dobro u posljednje vrijeme, znali smo da kada se pripremaš protiv mladog tima, onda moraš da imaš istu energiju i želju kao i oni. U tom segmentu smo izašli na pravi način, igrali smo izvanredno prvo poluvrijeme. Čestitam igračima na onome što su uradili. Dva različita poluvremena, u drugom je to bilo više odrađivanje. U drugom dijelu oni su pokušali da se vrate, čestitam kolegi Baraću zbog načina na koji igraju u posljednje vrijeme. Hvala i publici koja je došla da podrži Partizan, Megi želim sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Obradović.

Njegov kolega sa klupe Marko Barać bio je svjestan ogromne razlike u kvalitetu dva tima.

"Oni su shvatili ovaj meč vrlo ozbiljno, kada jedan evroligaški tim to uradi, rezultat je takav. Napadački su vjerovatno najbolji tim u Evropi. U prvom dijelu su nas natjerali na previše rotacija, previše otvorenog prostora, kažnjavali su maltene svaku našu grešku, izvanredan procenat šuta. Mi nismo nalazili najbolja rješenja na odbranu preuzimanjem. U pripremi smo pokušali nešto brže, da reagujemo prije postavljanja odbrane, nije uspjelo. U drugom su moji momci pokazali reakciju, vrlo lijepu napadačku igru, falilo je neke fizičke prisutnosti većeg broja igrača da bi se uhvatio priključak", rekao je Barać.

Mega je sada na skoru 7-11 i bori se za plej-of.

"Nemamo za čim da žalimo, Partizan igra fenomenalno, uživanje je i gledati, spremati meč, pa onda i igrati protiv njih. Mi imamo rivale koji su nam bliži po kvalitetu i to je prilika da nastavimo kako treba", zaključio je Barać.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC