• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN DOMINIRA, PRORADIO JE I PAPAPETRU! Berić hvali crno-bijele, uz jednu zamjerku: "Volio bih da to se to popravi"

Autor Haris Krhalić

Mića Berić imao je riječi hvale na račun košarkaša Partizana, ali i jednu zamjerku.

 Berić o igri Partizana Izvor: MN PRESS

Partizan je pregazio Žalgiris (88:74) i nastavio je trku za plasman u top8 Evrolige. Bio je to 12. trijumf crno-bijelih u 23. kolu takmičenja i vodiće se velika borba za prolaz u preostalih 11 mečeva. Skoro savršena partija, izuzev pada u trećoj dionici, donijela je srpskom timu trijumf.

O detaljima utakmice i tom trećem kvartalu pričao je Mića Berić. Izdvojio je ključne momente na utakmici.

"Malo smo se uplašili u toj trećoj četvrtini, bilo je kritično u jednom momentu. Bila je bitna samo pobjeda, dali od pola koša ili 20 razlike, ovo je toliko značajan trijumf. Uvidjećemo to tek u narednom periodu. Toliko sam ovu utakmicu smatrao prekretnicom ka plej-ofu. Pokazaće se koliko je važna. Sjajna utakmica, kontrola, bilo je i "+22", bilo je nerealno da ode na 40 razlike. Žalgiris je pojačao odbranu, čim je ušao u seriju trojki bio je tada problem. Pred kraj treće dionice kada su oni imali dva napada na šest razlike, trojka Papapetrua preko ruke u tom momentu. Nekada je takva trojka ima značaj kao ona u posljednjoj sekundi. Da je nije bilo, završeno bi bilo na jedan posjed, Partizan je odigrao odličnu odbranu. Onda serija 6:0 na startu posljednje dionice, tada se lakše disalo. Uključio se onda i Naneli. Izuzetna timska pobjeda", rekao je Berić za "Sport klub".

Pogledao je i statistiku u kojoj je stajalo da su 10 i više poena dali Naneli (10), Egzum i Ledej (po 11), zatim po 14 Panter i Lesor i najefikasniji Papapetru (17 poena).

"Šestorica igrača su dvocifrena bila, mislim da je to prvi put ove sezone. Ne znam kako je bilo protiv Baskonije, mada mislim da ni tad nije bilo šest dvocifrenih. Krenuo je Panter, pa se uključio Lesor, onda Egzum, pa Papapetru, onda Smailagić. Definitivno najbolja utakmica u gostima. Žalgiris jeste odigrao loše i u problemu je, mada je to više bilo zbog dobre i pametne igre Partizana. Velika pobjeda, bićemo svjesni tek kada bude borba za plej-of."

Posebno je izdvojio Grka koji je bio igrač utakmice sa indeksom korisnosti 17 (17 poena, 3/6 za dva, 3/4 za tri, 2/2 penali, 4 skoka).

"Bio je izuzetan, tih 17 poena, kao da je dao 30, pogađao je u najvažnijim momentima. Davao je sve najvažnije poene, za dva, za tri. Ugurao je Brazdeiisa u momentu kada je prišao Žalgiris. Fantastičan je bio. Možda i najkonkretnija utakmica u Evroligi. Vratio je na najbolji način to strpljenje. Slažem se da se možda više očekivalo od njega od početka sezone, ali ponekad nekim igračima treba više vremena na novi tim, novi sistem. Vjerovatno je osjećao i pritisak. Polako, sve je bolji iz kola u kolo, igra zrelo. Vidi se samopouzdanje u šutu za tri. U prvom dijelu je promašivao, ali tako da njegovi šutevi nisu bili ni blizu. Imate Panter, Naneli, Egzum, ako promaše, to su uglavnom bili šutevi koji izađu iz obruča, njegovi su bili kao u grču. Oslobodio se. Timska igra, timska pobjeda, ovo je ono što Željko želi. Da ima pet-šest razigranih, da ne zavisi sve od jednog ili dva igrača."

Uroša Trifunovića je Obradović opisao kao "najvažnijeg igrača Partizana", sada je bio bez poena, šutnuo je samo jednu trojku, ali je pomogao u odbrani. "Trifunović je imao te ključne odbrane u završnici treće dionice koje su možda i presudile. Zahvaljujući toj odbrani Žalgiris nije poentirao. On je dao standardni doprinos u odbrani."

Ređao je Berić pohvale na račun crno-bijelih, ali je imao i jednu zamjerku. Mali broj asistencija (15) i nada se da će to da se popravi u nastavku sezone.

"Posle derbija, Asvel, Žalgiris, prave dominantne utakmice, pobjede od prve do posljednje sekunde. Ima padova, normalno, da nije tako bilo bi 40-50 razlike. Statistika odlična, posebno za tri (13/22), dominantni u skoku, 11 izgubljenih lopti, na nekoj granici, neki prosjek, na tome mora da se radi. Imali smo 15 asistencija, volio bih da ima više kreacije, da ne zavisimo od igre samo jedan na jedan i da bude više otvorenih šuteva. Djeluje znatno bolje, posebno na gostovanjima gdje je bilo problema. Dva najteža gostovanja, u smislu 'vrele' atmosfere, Zvezda u Pioniru i Žalgiris u Kaunasu."

Slijedi duel sa Megom u ABA ligi, pa gostovanje Bajernu (9. februar) u Minhenu.

"Može da se nastavi niz, Bajern je u boljoj formi nego Žalgiris, biće daleko teže. Neugodan su tim, Trinkijeri je dobar trener koji će dobro da spremi meč. Očekujem i podršku navijača u Minhenu, biće to vjetar u leđa. Ipak, Bajern je neugodan na svom terenu, igra čvrstu košarku i mislim da će biti teže nego u Kaunasu. Svaka utakmica je izuzetno značajna, mada je malo lakše kada se dobije direktan rival u borbi za plej-of. Dobra stvar ako se stvori eventualni krug", zaključio je Mića Berić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC