• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lebron je najbolji košgeter u istoriji NBA lige! "Kralj" srušio rekord Karima Abdul-Džabara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bilo je pitanje trenutka kada će Lebron Džejms, koji je od 2003. godine u NBA ligi, srušiti ovaj rekord.

 Lebron Džejms najbolji strelac u istoriji NBA lige Izvor: Profimedia

Lebron Džejms postao je prethodne noći najbolji strelac u istoriji NBA lige oborivši rekord za koji se mislilo da nikad neće "pasti". Legendarni Karim Abdul-Džabar "držao" ga je još od kraja osamdesetih, da bi Lebron Džejms uspio da ga nadmaši i postigne i više od 38.387 poena. Uspio je "fejdavejom" na 10,7 sekundi do kraja treće dionice protiv Oklahome, nakon čega je čitava hala ustala na noge i aplaudirala mu zbog nevjerovatnog uspjeha.

Uspjeh je utoliko veći ako se zna da je Abdul-Džabaru trebalo 160 utakmica više za sličan broj poena, dok će "Kralja" posebno radovati što je uspio da sruši rekord kome Majkl Džordan nije uspio ni da se približi, pošto je postigao oko ~ 6.000 poena manje za vrijeme svoje karijere u NBA. Ali, i dalje drži karijerni prosjek od 30,1 poena.

Interesantno je da je Bogdan Bogdanović bio među prvima koji je čestitao Lebronu Džejmsu, i to odmah pošto je ubacio 22 poena u porazu Atlante protiv Nju Orleansa (116:107): "Čestitke Lebronu Džejmsu na tome što je postao najbolji strelac u istoriji NBA! Istinski šampion, nevjerovatan takmičar. Poštovanje!", napisao je srpski košarkaš koji je odrastao gledajući "Kralja", s tim da je mnogo puta isticao da je najviše uživao gledajući Kobija Brajanta.


Džejms je na kraju meč završio sa 38 poena i jasno je da će njegov rekord samo nastaviti da raste i "probiće" i granicu od 40.000 poena, međutim Lejkersima ne ide, pa ne ide. Oklahoma je "upropastila" Džejmsovo slavlje pošto je na gostovanju došla do pobjede od 133:130. Za ostavljanje tima iz Los Anđelesa na tek 13. mjestu Zapada.

Podsjetimo, prethodne noći na teren je izlazio i Nikola Jokić i kratko vrijeme na parketu bilo mu je dovoljno da Denver povede do ubjedljive pobjede i da na sve to dođe do još jednog trip-dabla.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC