• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac želi 11. trofej Kupa Srpske: Biće teško protiv Budućnosti, ali idemo da odbranimo pehar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši banjalučkog Borca u srijedu od 17 časova u dvorani "Borik" dočekuju Budućnost iz Bijeljine u finalu Kupa Republike Srpske.

 KK Borac - Zoran Kašćelan i Srđan Gavrić pred finale Kupa RS Izvor: MONDO

Banjalučani su prethodne sezone na istom mjestu savladali trebinjski Leotar i osvojili jubilarnu 10. titulu u ovom takmičenju, ali nemaju namjeru da stanu i dozvole ekipi iz Semberije da podignu svoj prvi pehar u klupskoj istoriji.

Trener crveno-plavih Zoran Kašćelan pozvao je na oprez protiv Budućnosti, koja po njegovom mišljenju ima kvalitetne igrače sa iskustvom, ali i dodao da je njegov tim spreman za predstojeću utakmicu.

"Čeka nas finale Kupa RS, prva utakmica za trofej, samo po sebi specifična. Vjerujem da smo u dosadašnjem dijelu sezone, više od pola godine zajedničkog rada što kroz trening što kroz utakmice i naravno kroz iskustva stečena igranja i u bh. i u ABA ligi 2 dovoljno fokusirani da sutra iziđemo na teren potpuno spremni. Čeka nas zahtjevna utakmica, ekipa Budućnosti ima odličan tim, puno iskusnih igrača, koji su igrali više nivoe i sigurno nas čega težak meč. I u dosadašnjem dijelu sezone smo kod kuće igrali, bila je to egal utakmica iako smo mi slavili, bilo je veoma blizu da bude drugačiji ishod. I u pripremnom periodu smo imali dvije utakmice, pa nema puno tajni. Znamo njihove jače strane, ali trebamo biti svjesni da igramo kod kuće i vjerujem da će momci biti maksimalno motivisani da krunišemo dosadašnji dio sezone, koji je bio izuzetno dobar", rekao je Kašćelan na konferenciji za štampu.

BEZ PROBLEMA S ROSTEROM

Zoran Kašćelan je istakao da nema kadrovskih problema osim već duže vremena povrijeđenog Nemanje Reljića. "Ostali su spremni za finale Kupa RS".

Šef struke Borca je dodao da bi odbranom pehara napravili sjajnu uvertiru za završnicu sezone i pozvao navijače da ispune "Borik".

"Naravno da bismo sa trofejem napravili pravu uvertiru za završnicu sezone - bh. kup, Fajnal-for i isto tako kraj sezone u ABA ligi 2. Takođe, pozvao bih navijače da dođu u što većem broju jer mislim da smo na nedavno završenom turniru regionalne lige poslali lijepu sliku. To je najbolja pozivnica za navijače jer će nam trebati njihov vjetar u leđa da sutra savladamo iskusnu ekipu sa dobrim trenerom i izgrađenim sistemom igre", dodao je crnogorski stručnjak.

Izvor: MONDO

Kapiten Borca Srđan Gavrić, koji se potpuno oporavio od povrede, predvodiće crveno-plave u pohodu na odbranu trofeja.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Budućnosti, u pitanju je ekipa koja je nova u prvenstvu BiH, ali po rosteru je na višem nivou. Imaju u sastavu igrače koji znaju kako je to boriti se za trofeje. U prilici smo da se opet borimo za trofej i kao prošlogodišnji pobjednici želimo da odbranimo pehar i plasiramo se na završni turnir Kupa BiH. Ne treba nam posebna motivacija i još jednom pozivam navijače da ispune dvoranu i pošaljemo još jednu lijepu sliku iz 'Borika'", rekao je Gavrić i dodao da nije imao sreće s povredama ove sezone.

"Dva puta sam tokom sezone morao da odsustvujem, ali sad je sve u redu. Spreman sam i idemo da osvojimo trofej Kupa RS", podvukao je košarkaš Banjalučana.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC