• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić odigrao jednu od NAJGORIH partija sezone, ali... Opet je bio na korak od tripl-dabla, zato je MVP!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić je prethodne noći šutirao ispod 50 odsto, što mu se desilo tek drugi put ove sezone, a njegov Denver je poražen.

 jokiću falile dvije asistencije do tripl dabla  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić odigrao je prethodne noći jednu od najslabijih partija ove sezone, a opet su njegove brojke bile izvanredne, što dovoljno govori o njegovoj kandidaturi za MVP priznanje. Čini se da se Jokić pošteno umorio pošto je Denver doživio težak poraz na domaćem terenu protiv Čikaga (117:96), pa čak ni najbolji igrač Denvera nije mogao da uvede meč u nešto neizvjesniju završnicu.

Ironije li, Jokiću su nedostajale samo dvije asistencije da bi došao do još jednog tripl-dabla čime bi meč protiv Čikaga završio u sjajnim brojkama, međutim tek drugi put ove sezone šutirao je ispod 50 odsto iz igre, što je takođe zapanjujuće. Nije to bilo toliko loše sedam od 16, ali Jokić neće biti zadovoljan...

Nikola Jokić je meč završio sa 18 poena, 12 skokova i osam asistencija za oko 35 minuta na parketu. Izveo je inače samo četiri slobodna bacanja (i pogodio jedno), dok je izgubio i dosta lopti (pet) i generalno se teško nosio protiv svog imenjaka Nikole Vučevića. Crnogorac je odigrao odličnu utakmicu i sa 25 poena, 15 skokova i tri asistencije bio tek drugi koji je ove sezone natjerao Jokića da bude ispodpolovičan, za tek peti poraz na domaćem terenu Nagetsa.

Što se tiče ostalih igrača, može se reći da se Porter (12 poena) i Marej (11 poena) uopšte nisu proslavili pošto su zajedno pogodili devet od 28 šuteva iz igre. Jokić je kakvu-takvu pomoć imao u Gordonu (17 poena), ali je to bilo premalo da bi se zaustavio znatno raspoloženiji Čikago koji je pored Vučevića imao i Zeka Levina sa 29 poena, odnosno tu su još bili VIlijams (18) i Derozan (17).

Od srpskih igrača prethodne noći je još Bogdan Bogdanović izlazio na parket i učestvovao je sa 14 poena, osam skokova i pet asistencija u pobedi Atlante nad Vašingtonom u gostima (122:120), dok Jovića i Pokuševskog nije bilo u sastavima Majamija i Oklahome koji su poraženi prošle noći.

NBA REZULTATI

Vašington - Atlanta 120:122
Boston - Portland 115:93
Majami - Klivlend 100:104
Nju Orleans - Dalas 113:106
Denver - Čikago 96:117
Finiks - Oklahoma 132:101
L.A. Klipers - Toronto 108:100

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC