• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GDE JE "NESTAO" LUKA VILDOZA? Crvenoj zvezdi je bio potreban, ali ga nigdje nije bilo

Autor Mladen Šolak

Bez trojice Zvezdinih povrijeđenih bekova, Luka Vildoza je morao da "povuče", ali nije. Naprotiv njegove greške su uvele crveno-bijele u probleme, a Ivanović je govorio o njemu nakon meča.

 Luka Vildoza derbi sa Partizanom Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda Meridianbet izgubila je od Partizana u dosad najvažnijem derbiju ove sezone, a jedan od njenih najboljih igrača, Luka Vildoza, potpuno je podbacio. U situaciji u kojoj je Nemanja Nedović zbog povrede izašao u drugoj četvrtini, a Fakundo Kampaco napustio igru zbog pete lične greške osam i po minuta prije kraja, crveno-bijelima bio je potreban lider na parketu, ali Vildoza nije bio to.

I ne samo to, već je dekoncentracijom razbjesnio trenera Duška Ivanovića koji ga je poslije prekršaja daleko od koša poslao na klupu tri minuta prije kraja i nije uopšte računao na njega u završnici. Vildoza je svojim posljednjim potezom na derbiju nepotrebno faulirao Dantea Egzuma u praktično posljednjem trenutku u kojem je Zvezda mogla da pokuša da se vrati - tri minuta prije kraja, pri zaostatku od devet poena.

Prije toga je Argentinac pogodio atraktivno trojku u finišu treće četvrtine, o tablu, nagovijestivši tako da će dati energiju ekipi, ali od toga nije bilo ništa, jer je već u sljedećem napadu ležerno driblao kraj spremnog Jama Madara, koji mu je oteo loptu i pogodio trojku za "eksploziju" u Areni. "Bio je to najvažniji koš", rekao je poslije meča Željko Obradović na konferenciji za novinare. Da je Vildoza podbacio pokazuju i brojevi, jer je za 22 i po minuta u igri ubacio osam poena, uz jednu pogođenu trojku iz sedam pokušaja (i to sa osam metara, o tablu) i tri izgubljene lopte.

Nakon utakmice, takav učinak Argentinca u opisanoj, komplikovanoj "kadrovskoj" situaciji Zvezde izbio je u prvi plan, jer je Ivanović bio prinuđen da sa klupe u završnici u bekovsku liniju ubaci i "ohlađenog" Nikolu Ivanovića, koji do tog trenutka nije igrao, a nije imao ulogu ni u prethodnim mečevima. I ništa od toga nije pomoglo Zvezdi, a sigurno je da bi se prije nekoliko nedjelja ili mjeseci mnogi čudili kada bi pogledali sastav petorke crveno-bijelih u završnici derbija u kome nema mjesta za Vildozu - i to kada su povrijeđena trojica bekova (Nedović, Dobrić i Branko Lazić).

Poslije utakmice, trener crveno-bijelih Duško Ivanović kratko je odgovorio na pitanje o lošoj igri Argentinca: "Vratiće se Luka. Svaki igrač ima uspona i padova. Vratiće se on kada bude trebalo", rekao je Ivanović o učinku Argentinca, ohrabrivši i njega tom porukom.

Vildoza je došao u Zvezdu sredinom oktobra nakon teške sezone u Americi, povrede i operacije zbog koje je pola godine bio van košarke. U crveno-bijelom je odmah pokazao šta zna, zablistao je i u Evroligi i postao čak MVP takmičenja za decembar, a onda je poslije januarske pauze zbog povrede drastično oscilirao, što je pokazao i derbi u ponedjeljak uveče. 

Zanimljivo zvuči to da je u Evroligi posljednju utakmicu na svom nivou odigrao baš protiv Partizana, u porazu u "Pioniru" u kojem je ubacio 26 poena, ali je poslije tog meča ispao iz ritma, što pokazuje i njegov šut za tri poena u narednih sedam utakmica (6/33). U taj šut trenutno i on sam veoma malo vjeruje, ali ipak, Ivanović vjeruje. Potvrdio je to i riječima poslije derbija u kojem je Argentinac opet imao zanemarljiv učinak i u kojem mu je očitao bukvicu pred više od 17.000 gledalaca.

Dok odmiče mart i dok se bliži odlučujuća faza sezone, dolazi vreme kada će crveno-bijelima biti neophodno da se Vildoza probudi i opet bude onaj stari.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC