• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO ZAŠTO JE LESOR DOBIO MINIMALNU SUSPENZIJU! ABA liga objasnila odluku o kazni: "Ovo mu je prvi prekršaj"

Autor Haris Krhalić

Pročitajte šta piše u zvaničnom dokumentu ABA lige o suspenziji Matijasa Lesora na tri utakmice.

 ABA liga o kazni za Lesora  Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Disciplinski organi ABA lige danas su kaznili Matijasa Lesora sa tri utakmice neigranja u regionalnom takmičenju zbog toga što je na kraju "vječitog" derbija udario Filipa Petruševa iz Crvene zvezde. Odluku koja je jutros objavljena na zvaničnom sajtu ABA lige, a donijetu juče u Zagrebu, potpisao je disciplinski sudija takmičenja Hrvoje Vidan koji je naveo da je centar Partizana prekršio 13 članova Disciplinskog pravilnika.

U obrazloženju suspenzije, uz novčanu kaznu od 10.000 evra, navodi se da je delegat utakmice Slavenko Babić posle utakmice napisao da je "Matijas Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario u predjelu lica Filipa Petruševa, dok igrač Crvene zvezde nije pružio nikakav otpor i nije reagovao na navedeno", dok se u izveštaju incidenta navodi i da su "saigrači Matijasa Lesora spriječili dalje incidente", odnosno dodaje se da "Petrušev nije reagovao na udarac i odgurivanje".

Na temelju toga Crvena zvezda je dan kasnije, zbog toga što je, kako je navedeno, "Matijas Lesor dva puta pesnicom u glavu udario Filipa Petruševa", tražila da mu se izrekne diskvalifikacija od 15 utakmica i "u suprotnom će smatrati da se opravdava nasilničko ponašanje i dovodi u pitanje regularnost lige", što smo vidjeli i iz njihovog saopštenja.

U saopštenju ABA lige navodi se da Matijas Lesor nije imao prigovor, dok je Partizan poslao dopis koji nije uvažen jer ga je podnela neovlašćena osoba, tako da je disciplinski sudija Hrvoje Vidan nakon pregledanja snimka utakmice doneo odluku da Matijasa Lesora kazni minimalnom suspenzijom iz člana 27.1. (od tri do petnaest utakmica), odnosno većom novčanom kaznom od minimalne (od 3.001 do 50.000 evra).

"U konkretnom slučaju, prilikom odmeravanja kazne za prekršaj iz čl. 27.1 a) DPABA za koji se tereti počinitelj, disciplinski sudija pojašnjava kako je prilikom odlučivanja o vrsti i visini kazne kao otežavajuću okolnost uzeo u obzir da je reč o fizičkoj agresiji bez neposrednog povoda i to po završetku utakmice, dakle radi se o krajnje neprimerenom ponašanju igrača koje se kosi s načelima 1. ABA lige, koje je izazvalo dalje burne reakcije javnosti te svakako utecalo na ugled 1. ABA lige, dok je kao olakšavajuća okolnost uzeta u obzir činjenica da se radi o prvom počinjenom prekršaju ove sezone igrača Matijasa Lesora kao i da igrač do sada nije kažnjavan za ovakvu vrstu prekršaja. Iz navedenih razloga, a kako dosadašnje ponašanje Matijasa Lesora ne upućuje da će isti ponoviti prekršaj disciplinski sudija je primenio novčanu kaznu u donjem rasponu i minimalnu propisanu suspenziju od tri utakmice neigranja kako je propisano čl. 27.1. DPABA u svezi s čl. 17 DPABA, te smatra da je ovako izračenom kaznom izražen društveni prekor primeren vrsti i okolnostima počinjenog prekršaja", navodi se u izveštaju Hrvoja Vidana i dodaje da se veruje da će ova kazna imati "uticaja na počinitelja".

Čitavo saopštenje možete pogledati u galeriji:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC