• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBAČENA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV LESORA! Udario Petruševa, kaznila ga ABA liga, ali tu je kraj

Autor Haris Krhalić

Slučaj o kome se priča već nekoliko dana polako dobija epilog pošto je poslije ABA lige reagovalo i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

 Odbačena krivična pijava protiv Lesora Izvor: Kurir/Nenad Kostić

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Filipa Petruševa protiv Matijasa Lesora, saznaje "Telegraf". Košarkaš Partizana je na "vječitom" derbiju u ponedjeljak udario dva puta u lice igrača Crvene zvezde, zbog čega ga je ABA liga kaznila minimalnom suspenzijom od tri utakmice i novčanom kaznom od 10.000 evra, međutim krivična prijava je na kraju odbačena jer "nije prijavljeno djelo koje se goni po službenoj dužnosti".

Razlog zbog kog je krivična prijava odbijena je to što "učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije (...) ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog djela", odnosno zato udarac Lesora nije moguće okarakterisati kao nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu.

Prekršaj koji je napravio Matijas Lesor sankcioniše se prema pravilima lige gdje se eventualno mogu ostvariti i elementi krivičnog dela "laka telesna povreda" koje se goni po pivatnoj tužbi, odnosno Filip Petrušev može da podnese privatnu tužbu protiv Matijasa Lesora pred nadležnim sudom. Prethodno je agent košarkaša Crvene zvezde pojasnio da Petrušev nije inicirao saslušanje u policiji, nego ga je policija pozvala kao svjedoka.

Podsjetimo, ABA liga je danas saopštila odluku o suspenziji na tri utakmice i novčanoj kazni i objasila da zbog toga što ove sezone nije imao prekršaje, Matijas Lesor je kažnjen minimalnom kaznom iz disciplinskog pravilnika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC