• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lesorova suspenzija? Za jedne prestroga, za druge preblaga! Oglasio se komesar ABA lige: "Kazna će smiriti strasti"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Milija Vojinović, komesar ABA lige, pričao je o derbiju i suspenziji Matijasa Lesora zbog udaranja Filipa Petruševa.

 Komesar ABA lige Milija Vojinović o kazni za Matijasa Lesora Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Matijas Lesor suspendovan je na tri utakmice i moraće da plati 10.000 evra zbog udaranja Filipa Petruševa. To je odluka Disciplinskog sudije Hrvoja Vidan. Poslije svega što se dogodilo o tome je pričao i komesar ABA lige Milija Vojinović. Iako se čeka odluka na žalbu Partizana, on je istakao da je odluka donesena po pravilniku.

Naglasio je da mu je žao što se više priča o tom potezu nego o samoj utakmici. "Kazna je donesena po Disciplinskom pravilniku ABA lige, sve odluke donose se po internoj dokumentaciji koju klubovi donose. Lesorova kazna utemeljena je u tom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, drugi da je preblaga. Slični incidenti dešavaju se svuda u svijetu i ne bih kometnarisao ovu odluku. Žao mi je što se to desilo, jer je bacilo sjenku na utakmicu na kojoj je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi", rekao je Vojinović za "Prva TV".

Uvjeren je da će suspenzija francuskog centra imati pozitivan uticaj na dešavanja u ligi. "Očekujem da će smiriti strasti i da će kazna izazvati pozitivne efekte. Predstavnici oba kluba i mi unutar ABA lige apelujemo da bude fer-plej."

Francuz je kažnjen na naredne tri utakmice koje crno-bijeli igraju što znači da će moći da bude na terenu za odloženi meč protiv Budućnosti koji se igra 22. aprila, a koji je prvobitno trebalo da bude odigran u nedelju 19. marta. "Ta utakmica je odložena zbog predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, dvorana 'Morača' je glasačko mjesto, Budućnost je podnijela zahtjev i Lesor će moći da igra u tom meču u aprilu."

Prokomentarisao je i Filipa Petruševa koji se našao na udaru navijača poslije svega toga. "Filip je reprezentativac Srbije i jedan od najtalentovanijih igrača. Žao mi je što dođu tako neke konotacije na njegov račun koje bace sjenku na njegov talenat."

Nada se i da će oba srpska kluba igrati u Evroligi i naredne sezone. "Bez obzira na ruske klubove koji neće igrati, ovaj region zaslužuje dva ili više predstavnika, nadam se da će ABA I naredne, ali i idućih sezona, imati više predstavnika. Ono što su klubovi pokazali ove sezone nam daje pravo na to", zaključio je Milija Vojinović i dodao da "neće biti nikakvih problema sa Cibonom i da će ona završiti sezonu".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC