• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan spremio ŽALBU zbog kazne za Lesora! Francuz suspendovan, a crno-bijeli povukli sljedeći potez!

Autor Dragan Šutvić

Francuski košarkaš danas saznao kaznu, a crno-bijeli odmah pripremili sljedeći korak.

 partizan sprema žalbu zbog kazne za lesora  Izvor: MN PRESS

Ne smiruje se situacija u regionalnoj košarci ni dva dana nakon meča Partizana i Crvene zvezde. Nakon što su čelnici regionalnog takmičenja saopštili kaznu za francuskog centra Matijasa Lesora, koji je u finišu susreta napao Filipa Petruševa, crno-bijeli su odlučili da podnesu žalbu na kaznu koju je njihov košarkaš dobio.

ABA liga je odredila kaznu za Matijasa Lesora zbog fizičkog napada na Filipa Petruševa i tom prilikom odlučila da Francuz neće moći da igra tri naredne utakmice u regionalnom šampionatu, a uz to moraće da plati i 10.000 evra. Ipak, priča se tu ne završava. Partizan Mozzart Bet će uložiti žalbu, saznaje MozzartSport.

Naime, 48 sati imaju crno-bijeli pravo da ulože žalbu od momenta kada je ABA liga saopštila kaznu. Klub iz Humske će iskoristiti to pravo sve sa cilje da se smanji broj utakmica koje Francuz u ovom momentu neće igrati. U pitanju su okršaji protiv Cedevite Olimpije, FMP Železnika i Igokee. Što se tiče novčane kazne, crno-bijeli na nju nemaju pravo žalbe.

U odluci disciplinskog sudije ABA lige stoji da za reakciju Matijasa Lesora nije bilo nikakvog povoda, što je bila otežavajuća okolnost za francuskog igrača prilikom izricanja kazne. Podsjetimo da je Crvena zvezda tražila od regionalne lige da suspenduje Francuza do kraja sezone, dok je Filip Petrušev bio i u policijskoj stanici gdje je dao izjavu povodom čitavog slučaja - o kojem neće biti pokrenut postupak

Do kraja sezone u ABA ligi ostalo je pet kola, a crno-bijelima ostaju pomenuti mečevi protiv Cedevita Olimpije, FMP-a i Igokee kao i susreti na gostovanjima Zadru i Budućnosti. Meč protiv crnogorskog predstavnika trebalo je da bude odigran u narednom kolu, ali je odložen i biće na programu na kraju ligaškog dijela. Partizan se pobjedom u "večitom" derbiju učvrstio na prvom mjestu sa skorom od 19 pobjeda i dva poraza. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC