• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ABA LIGA JE SMRDLJIVA, SLOBODNO NAPIŠITE TO!" Bivši as Partizana o Lesoru i Petruševu: Sve je cirkus i katastrofa

Autor Haris Krhalić

Nekadašnji košarka crno-bijelih iznio svoje viđenje situacije.

 Goran Grbović o ABA ligi Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Košarkaški derbi između Partizana i Crvene zvezde doigran je u ponedjeljak uveče, a i dalje je glavna tema u regionalnoj košarci. Potez Matijasa Lesora u samom finišu susreta, kada se brutalno nasrnuo na Filipa Petruševa i udario u glavu srpskog reprezentativca, analizira se "sa svih strana", a oglasio se i nekadašnji igrač crno-bijelih Goran Grbović.

Bivši košarkaš ispratio je dešavanja na meču koji je privukao najviše pažnje u ovoj sezoni, pa je nakon susreta iznio svoje mišljenje o situacijama koje su se dogodile. Prije svega, osvrnuo se na situaciju u kojoj su se našli Matijas Lesor i Filip Petrušev.

"Zaista nije bilo potrebe za ovim što se sada radi, svi znaju da je to smiješno... Osuđujem Lesorovu reakciju, ali da je izbila tuča, da se umešalo više igrača, razumio bih. Dešava se i dešavaće se. Bilo je i mnogo gorih incidenata“, kaže Grbović za Kurir i dodaje: "Sve se pretvorilo u cirkus, posebna katastrofa je licitiranje kaznama, i to od ljudi koji su sportski radnici... U NBA kažnjavaju igrače novčano, a ovdje sad traže smrtnu kaznu, streljaju".

Nekadašnji košarkaš Partizana, koji je u igračkim danima bio poznat po burnom temperamentu, nije posustao ni u ostatku razgovora. Regionalno takmičenje nazvao je smrdljivim, a dotakao se i menadžera Miška Ražnatovića koji se oglasio nakon odlaska Filipa Petruševa u policijsku stanicu.

"Ova smrdljiva ABA liga, slobodno tako napišite, sa smiješnim suđenjem na derbiju za jedne i druge. Treba da shvate da je ovaj derbi potpuna egzotika u Evropi, da je prošao bez problema u publici. Ali, takav je sport, uz sve gluposti sad incident analiziraju bokserskom terminologijom, te kako ga je udario i tako dalje. I ta Miškova izjava da je normalno da je Petrušev otišao u policiju. Šta je normalno, kakva policija? Kakvu izjavu je mogao da da? Pa niko nije povrijeđen".

Pored toga što Goran Grbović smatra da ABA liga ne može još dugo da funkcioniše u ovakvim okolnostima, on je uočio i probleme sa kojima se suočava Crvena zvezda. Aktuelni šampion Srbije i regiona nije u dobroj formi i u posljednje vrijeme nekoliko puta je izgubio dobijen meč. Na to je takođe skrenuo pažnju.

"ABA liga je neodrživa odavno, bilo kakva sankcija preko jedne utakmice, a novčano se podrazumijeva, izazvaće nešto sasvim drugo", istakao je Grbović i osvrnuo se na poteze koje povlači Crvena zvezda: "Ko sad govori o tome zašto Zvezda već drugi put gubi ogromnu prednost, skrenuta je tema. Evo, ja ću da kažem, crveno-bijeli su potrošeni, ulaze u mečeve s velikim motivom, ali bez voljnog momenta. Vidio sam i protiv Panatinaikosa nervozu na 16 razlike. Duško Ivanović je odličan trener, ali ekipa ne može da podnese tu vrstu napora, psihičkog i fizičkog, otud i ogromne amplitude. O tome treba da se priča i o derbiju, a ne o incidentu, desiće se još 100 takvih".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC