• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Alkaraz srušio Novaka? Ključna je pobjeda protiv Srbina!

Autor Dragan Šutvić

Karlos Alkaraz bi jako kratko mogao da se zadrži na prvom mjestu ATP liste, ako ne uspije da odbrani titulu u Majamiju.

 kako je alkaraz preuzeo prvop mjesto od đokovića Izvor: Profimedia

Karlos Alkaraz je savladao Danila Medvedeva u dva seta, osvojio je Indijan Vels i osigurao prvo mjesto na ATP listi. Srušio je Novaka Đokovića sa vrha i započeo 21. nedjelju na čelu svjetskog tenisa. Ipak, za  njega nema odmora. Dok Novak posmatra iz Srbije šta mladi Španac radi, on na turniru u Majamiju mora da brani svoj tron. 

Biće i naredne nedjelje prvi na ATP listi Alkaraz jer se bodovi iz Majamija od prošle sezone brišu tek 3. aprila, ali do tada ga čeka jako težak posao! Pošto je razlika između Alkaraza na prvom mjestu i Novaka na drugom svega 260 poena, Španac mora da osvojio ovaj turnir. 

Prošle sezone je u finalu savladao Kaspera Ruda 7:5, 6:4, a zapravo je do bodova koji su mu omogućili da sada bude prvi na ATP listi došao poslije jako teške i dramatične pobjede nad Srbinom Miomirom Kecmanovićem. Mladi srpski teniser je u četvtfinalu dobio prvi set protiv Alkaraza 7:5, naredni je izgubio 6:3 i onda je u taj-brejku trećeg seta bolji bio Alkaraz za prolazak u polufinale. Da je tada Kecmanović srušio Alkaraza, sada bi vjerovatno Novak i dalje bio prvi. 

Što se tiče rivala u Majamiju, dvojice najvećih nema. Novak Đoković ne može da uđe u Sjedinjene Američke Države zbog zabrane, a Rafael Nadal je povrijeđen i pokušava da zaliječi rane i spremi se za Rolan Garos. Ipak, osim Novaka svi teniseri iz Top 10 su tu.

Danil Medvedev se poslije serije dobrih rezultata vratio u vrh, sada je peti i želi da u Majamiju ode korak dalje nego u Indijan Velsu. Tu je i prošlogodišnji finalista Kasper Rud, kao i treći na svetu Stefanos Cicipas. Stižu i Feliks Ože-Aljasim, Andrej Rubljov, Holger Rune, Hubert Hurkač, Tejlor Fric, Janik Siner, Kameron Nori, Fensis Tijafo, Aleks Zverev... A tu je i Miomir Kecmanović koji brani mnogo bodova iz prošle sezone i nada se da bi mogao da ponovi dobru igru koja mu je prošli put donijela četvrfinale.

Za sada se u Majamiju u muškoj konkurenciji još uvijek igraju kvalifikacije, a žrijeb je zakazan za 22. mart kada ćemo znati kojim će putem Alkaraz morati do odbrane prvog mjesta. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC