• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRUŠILI SU NOVAKA SA PRVOG MJESTA: Alkaraz je pregazio Rusa i iskoristio pomoć

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković više nije prvi teniser svijeta, sada je to ponovo mladi Karlos Alkaraz!

 Alkaraz srušio Novaka sa prvog mjesta ATP liste Izvor: Profimedia

Novak Đoković je pao. Karlos Alkaraz je osvojio turnir u Indijan Velsu i pobedom u finalu nad Danilom Medvedevom je ponovo stigao do prvog mjesta na ATP listi. Mladi španski teniser je u finalu bio mnogo bolji rival i savladao je Rusa 6:3, 6:2, za samo 72 minuta igre.

U prvom setu je na startu Alkaraz poveo 3:0 nakon što je uzeo prvi gem na servis rivala. Do kraja seta je održao tu prednost i poveo sa 1:0. U drugom setu je nastavio sa sigurnom igrom i takođe počeo munjevito. Uzeo je prva četiri gema, naređao dva brejka na startu seta i osvojio titulu.

Ovom pobjedom on je počeo 21. nedelju na vrhu ATP liste pošto sada ima 7.420 bodova, dok je Novak Đoković drugi na tabeli sa 7.160 poena. Sve ovo se vjerovatno ne bi desilo da je Đokoviću dozvoljeno da se takmiči u Americi. On je imao osjetnu prednost u odnosu na Španca, a onda su američke vlasti i pored brojnih apela organizatora turnira, guvernera Floride, brojnih tenisera i publike ipak odlučile da Đokoviću ne dozvole da uđe u Sjedinjene Države jer nije vakcinisan.

Zbog toga Novak neće moći da igra ni na turniru u Majamiju za koji su kvalifikacije već u jeku, a na kome će Alkaraz braniti titulu, S obzirom da je prednost koju Španac ima u odnosu na Srbina 260 poena Alkaraz će morati da osvojio i ovaj turnir kako bi se zadržao na vrhu ATP liste više od nedjelju dana. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC