• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Orlovi POVUKLI prijavu za Izbor najboljeg sportiste Banjaluke - prozvali ŽRK Borac!

Autor Dragan Šutvić

ŽKK Orlovi odlučio je da povuče aplikaciju, prozvavši ŽRK Borac u saopštenju za javnost.

 orlovi žrk borac sukob  Izvor: Promo/KS RS

Izbor najboljeg sportiste Grada Banjaluka zakazan je za 28. mart, a u danima pred održavanje svečane manifestacije u dvorani Borik, traje sukob na relaciji ŽKK Orlovi – ŽRK Borac!

Učesnik WABA lige i košarkaške Lige BiH oglasio se saopštenjem za javnost koje potpisuje predsjednik kluba Luka Lugonja, a u kojem se ističe da Orlovi povlače prijavu za ovu manifestaciju, s obzirom da, kako kažu, "ne žele da učestvuju i cirkusu i režiji stručne komisije za sport grada Banjaluka".

"Poštovani, obavještavamo Vas da smo na telefonskoj sjednici UO kluba donijeli odluku da povlačimo aplikaciju za izbor sportiste grada i naš klub neće da učestvuje u cirkusu u režiji stručne komisije za sport grada Banja Luka. S tim u vezi povlačimo aplikaciju kluba i naših igračica te tražimo da se na navedenoj manifestaciji ne spominje ni ime kluba a i naših igračica. U kontektstu prethodnog dok oni tajno glasaju mi javno poručujemo da nećemo da učestvujemo, pošto u nazovi stručnoj komisiji za sport sjede nestručni i pojedinci bez ljudskog, moralnog kredibiliteta jer moralan čovjek nikad neće uzeti tuđe i ono što ne zaslužuju. Ovakvu odluku smo donijeli teška srca zbog omalovažavanja naših rezultata posljednjih godina od nazovi stručne komisije za sport i pojedinaca u istoj koji namjerno gaze po našim i uspjesima banjalučkih košarkašica da bi promovisali neke druge koji to ne zaslužuju. Želimo da o stučnosti i moralonom kredibilitetu stručne komisije za sport prosudite na osnovu prezentovanih rezultata koja su dva kluba aplicirala za najbolji ženski kolektiv u gradu Banjaluci za 2022 godine", napisano je u saopštenju Orlova, koji su u nastavku istog odlučili da prozovu Ženski rukometni klub Borac, poredivši svoje rezultate sa njihovima.

"Treće mjesto u regionalnoj WABA ligi, pobjednici Kupa Republike Srpske, pobjednici Kupa BiH, vicešampioni Premijer lige BiH, kadetski prvaci BiH. Rezultati ŽRK Borac: 4. mjesto u PLŽ BiH 2021/22, šesnaestine finala EHF Kupa 2021/22, juniorska titula prvaka BiH 2021/22, kadetska titula prvaka BiH 2021/22, pobjednik Kupa Republike Srpske 2021/22. Ako pogledate priložene rezultate i kvalitete liga, vidjećete da se svjesno omalovažava i opstruiše naš postignuti uspjeh. Ista stvar se dogodila i u prethodnom izboru od strane nazovi stručne komisije, a sve u cilju da bi se ispunile nerealne ambicije pojedinaca", istakli su iz banjalučkog košarkaškog kluba.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC