• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Postalo je ružno i gadno, Nikolu to ne zanima više!" Burna reakcija trenera Denvera - oglasio se o MVP nagradi!

Autor Dragan Šutvić

Trener Denvera ne može više da ćuti zbog situacije u kojoj se našao srpski košarkaš, najbolji igrač lige u posljednje tri godine.

 trener denvera o nikoli jokiću i mvp nagradi  Izvor: Twitter/JoelRushNBA/printscreen

Košarkaši Denvera bore se za prvo mjesto Zapadne konferencije, a Nikola Jokić je ponovo u najužem krugu kandidata za MVP priznanje. Dvostruki uzastopni osvajač prestižne nagrade posljednjih dana nije tako izražen favorit jer je Džoel Embid u sjajnoj formi, a o situaciji u kojoj se našla prva zvijezda njegovog tima govorio je trener Majkl Meloun.

Stručnjak koji najbolje poznaje Nikolu Jokića i njegove mogućnosti govorio je o trenutnoj situaciji u ligi, pošto se posljednjih nedjelja vodi kampanja koja je prešla granice. Srpski centar trpio je napade sa raznih strana, a i pored toga što ima nekoliko momaka koji zaslužuju priznanje svi su pokušavali da ospore samo njegovu kandidaturu za nagradu.

"Mislim da se ove godine priča oko MVP-a gadno okrenula, što je od toga odvratilo mnoge ljude, uključujući i Nikolu. Mnogo momaka može da osvoji MVP nagradu ove godine, ima mnogo sjajnih kandidata kao što su Džoel Embid, Luka Dončić, Džejson Tejtum, čije god ime da stavite na listu... Oni svi to zaslužuju. Ali šta se dešava danas? U današnjem društvu svi, kao u vremenu kada sam bio trener na koledžu, negativno ocjenjuju sve. To nije promocija mojih igrača, to je rušenje bilo kog drugog momka. Smiješno je", počeo je Meloun.

Posebno se Meloun osvrnuo na ulogu koju Nikola Jokić ima u ovogodišnjem izboru za najboljeg igrača ligaškog dijela sezone.

"Košarka je danas, kako je rekao Adam Silver, u odličnoj poziciji, liga je u odličnoj poziciji. Imamo sjajne igrače, proslavimo to. Ne kritikujte ih, nemojte ih rušiti, izgradimo ih sve i ko god pobijedi dobro je za njega. To je jedna stvar koja je ove godine razočarala u vezi MVP razgovora. Sve te stvari su postale ružne i gadne, stvarno me nije briga za to. On je jedinstven, uz sav uspjeh, slavu... Iz moje perspektive, a s njim sam od prvog dana - on se nikad nije promijenio. I znate kakav je to raritet, kad je neko MVP, kad potpiše najveći ugovor u NBA istoriji... To mijenja mnogo ljudi, a on nije takav, on je nesebičan, njega uznemiruje sva ta pažnja koju dobija", rekao je trener Denver Nagetsa.

Podsjećamo, Nikola Jokić je osvojio MVP priznanje u prethodne dvije NBA sezone, a i ove je tokom većeg dijela ligaškog takmičenja bio prvi kandidat za prestižnu nagradu. Ipak, pojedinci su ga napali kako igra samo za statistiku - iako je Denver prvi na Zapadu - dok su drugi istakli da osvaja priznanja jer je bijelac. Tako je Jokićev status malo uzdrman, pa sada mnogi smatraju da centar Filadelfije Džoel Embid ima veće šanse da se domogne nagrade koja bi mu bila prva u karijeri. Pored njih dvojice u samom vrhu kandidata su još Janis Adetokunbo, Luka Dončić, Džejson Tejtum i drugi, ali sa daleko manjim šansama. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC