• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU, PA OSTAO BEZ MVP TITULE!? Za sve je "kriv" Luka Dončić, sve bi moglo da se promijeni!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Jokić i njegov Denver ostvarili su istorijski plasman pošto su osvojili Zapadnu konferenciju u regularnom dijelu sezone, ali to bi moglo sve da promijeni kada je MVP trka u pitanju.

 denver obezbijedio prvo mjesto  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i zvanično je sa Denverom obezbijedio prvo mjesto na tabeli Zapadne konferencije. Istorijski uspjeh, prvi ikada od osnivanja Nagetsa, donio im je Dalas koji je u noći između srijede i četvrtka pobijedio Sakramento. Na kraju je bilo 123:119 za Maverikse i na taj način je Denver na tri utakmice do kraja "odahnuo", što znači da će do kraja regularnog dela moći i da odmara.

Denver je i dosta ranije mogao da obezbijedi prvo mjesto na Zapadu, međutim došlo je do neobjašnjivog opuštanja tima Majkla Melouna zbog koga se trener čak i naljutio na svoje košarkaše i opisao ih kao "mekane". Ipak, bez obzira na tri poraza u posljednjih pet utakmica, Dalas je odigrao za njih i "pogurao" ih.


Najbolji pojedinac u redovima Dalasa, koji i dalje u teoriji može da obezbijedi plej-in, bio je Kajri Irving sa 31 poenom i osam asistencija, dok je Luka Dončić ponovo šutirao loše (devet od 19) i na kraju susret završio sa sasvim solidnom statistikom 29 poena, deset skokova i šest asistencija. Sigurno da je imao i ekstra-motiv protiv Kingsa koji su ga "preskočili" na draftu 2019. godine, kada su umjesto njega birali Beglija Džuniora.

Interesantno, možda su Kajri Irving i Luka Dončić pobjedom nad Kingsima "oduzeli" MVP priznanje Nikoli Jokiću, pošto se postavlja pitanje da li će ga Meloun uopšte koristiti do kraja regularnog dijela sezone i da li će ga čuvati za plej-of. Dobro je poznato i koliko Džoel Embid "grize" da bi došao do MVP priznanja, tako da neće biti iznenađenje ako do kraja sezone bude "dodao gas" kako bi u završnici potukao srpskog asa.

Takođe, prvo mejsto na istoku prethodne noći osvojio je i Milvoki, ali u sopstvenoj režiji. Baksi su pobijedili Čikago 105:92 i sada do kraja ne moraju da brinu da li će ih neko preskočiti na tabeli. Sve to uspjeli su bez najboljeg igrača Janisa Adetokunba koji je meč protiv Bulsa propustio zbog manje povrede kolena.

Interesantno, ni Denver ni Milvoki u ovom trenutku ne znaju protiv koga će igrati u prvoj rundi plej-ofa. Što se tiče Nagetsa, to će biti poraženi u finalu plej-ina (to mogu da budu Nju Orleans, Lejkersi, Vulvsu, Tanderi i Maveriksi), dok je slična situacija i na Istoku gdje je teško pretpostaviti ko će na megdan Baksima. Ko god da to bude (Majami, Atlanta, Toronto, Čikago), biće potpuni autsajder, što možda ne može da se kaže za Zapad.

NBA REZULTATI

Detroit - Bruklin 108:123
Indijana - Njujork 129:138
Atlanta - Vašington 134:116
Boston - Toronto 97:93
Milvoki - Čikago 105:92
Nju Orleans - Memfis 138:131*
Dalas - Sakramento 123:119
L.A. Klipers - L.A. Lejekrs 125:118

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC