• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se dešava sa Nikolom Jokićem? Ovo ne valja! Treći meč zaredom pratio u odijelu, a plej-of kuca na vrata!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Da li navijači Denvera treba da se zabrinu? NIkola Jokić tri utakmice zaredom nije bio u protokolu.

 Nikola Jokić propustio tri uzastopne utakmice za Denver Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić propustio je treću uzastopnu NBA utakmicu za Denver. Najbolji tim Zapada je bio bez njegove pomoći u duelima sa Nju Orleansom, Finiksom i sada Golden Stejtom, ali su protiv Voriorsa na kraju uspjeli da upišu pobjedu više nego tijesnim rezultatom (112:110), nakon što su u finišu imali sreće da Klej Tompson promaši dva šuta za tri poena, kojima bi donio trijumf svojoj ekipi.

Za razliku od prethodne dvije utakmice u kojima Nagetsi nisu ličili ni na šta bez Jokića, ovoga puta je Majkl Porter konačno preuzeo odgovornost i iskoristio veliku minutažu - tako da je susret protiv Voriorsa završio sa 29 poena i 11 skokova (10 od 17). Dobar meč odigrao je i Džamal Marej koji je upisao 26 poena, tri skoka i osam asistencija.

Ipak, trener Majkl Meloun će sigurno biti zabrinut što je Nikola Jokić već tri utakmice u odijelu kraj terena. Jokić zvanično ima problem sa mišićem lista desne noge, zbog čega nisu željeli da rizikuju kada je prvo mjesto praktično obezbijeđeno. Ako bi Memfis dobio sve utakmice do kraja, Denveru bi bio dovoljan još samo jedan trijumf, pa se postavlja pitanje i da li će Jokić više izlaziti na teren u regularnom dijelu sezone?

Nagetsima slijede mečevi sa Hjustonom, Finiksom, Jutom i Sakramentom i biće zanimljivo vidjeti da li će Meloun uopšte koristiti Jokića u tim susretima, pošto dok im odgovara da ga "odmaraju" - isto tako Srbinu ne odgovara jer neće imati priliku da ispravi statistiku i sezonu završi sa tripl-dabl prosjekom, što bi moglo da utiče i na MVP glasanje?

Za to vrijeme na Zapadu nas čeka prava drama do kraja pošto je Dalas gotovo eliminisan iz plej-ina (potrebne su im sve pobjede do kraja uz sve poraze Minesote ili Oklahoma), dok tek treba da se "iskristališe" ko će biti protivnik Nagetsima u prvoj rundi. Prema onome što sada gledam, ne bi bilo iznenađenje da to budu Lejkersi, koji su daleko od "lakog rivala", bez obzira na partije koje su pružali u najvećem dijelu sezone.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Analiticar

Nema razloga za zabrinutost jer je ocigledno da Nagetsi sada odmaraju Jokica pred pocetak napornog plejofa sto je sasvim logicno. Prvo mesto u zapadnoj konferenciji je sada gotovo sigurno rezervisano za Denver s obzirom na preostali broj utakmica i poziciju na tabeli. Osim toga ne bi uopste bila katastrofa da Denver izgubi sve utakmice do kraja sezone i sklizne na drugo mesto zapada jer bi na taj nacin izbegao Feniks u polufinalu plejofa (buduci da ce Feniks gotovo sigurno zavrsiti na cetvrtom mestu i tako u polufinalu ukrstiti koplja sa prvim na zapadu). Feniks sa oporavljenim Durentom je svakako nagazna mina koju bi svaka ekipa na zapadu zelela da izbgene po svaku cenu. Ne bi me iznnedailo da je u sinocnoj utakmici i Voriorsima bio cilj da izgube od Denvera jer zele da skliznu na sesto mesto i tako izbegnu Feniks u prvom kolu plejofa.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC