• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija prijeti njegovoj zemlji, a on iz NBA stiže pravo u vojsku: Javlja se u bazu u Helsinkiju, to je oduvijek htio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lauri Markanen će se vratiti kući da služi vojsku u Finskoj, dok Moskva prijeti njegovoj zemlji "kontramerama" zbog ulaska u NATO.

 Lauri Markanen vraća se u Finsku da služi vojsku Izvor: Profimedia

Finski košarkaš Lauri Markanen (25) dominira u NBA ligi ove sezone, a planira da nakon sezone ode u vojsku. Dok prosječno postiže 25,6 poena i 8,6 skokova po meču i zahvaljujući njemu Juta je bila u igri za plej-of, on je već smislio da pripreme za narednu sezonu počne u uniformi, u vojnoj bazi.

U Finskoj je služenje vojske obavezno za sve muškarce i moraju da odsluže do svoje 30. godine.

"Jeste, obavezno je, ali je u isto vrijeme nešto na šta smo svi ponosni. Tako postavljamo dobar primjer svima i uradiću to i ja. Uvjeren sam da mogu da učinim to na način na koji neće uticati na moje pripreme za narednu sezonu", rekao je Markanen za "ESPN".

Planira to da učini u narednom periodu ili za nekoliko nedjelja ili u julu. Javiće se u bazu u Helsinkiju. Želio je to da uradi prošle godine, ali je sa Klivlendom prošao u plej-in turnir i odlučio je da odloži.

"Naravno da bih volio da radim vježbe i stvari koje inače radim pred početak nove sezone. Međutim, čuo sam da su tamo našli dobar način za kombinovanje te dvije stvari, da mogu da se spremam za sportski dio i da uradim sav taj osnovni trening koji traže", poručio je Markanen.

Izvor: MN PRESS

O tome je pričao i njegov agent Mihael Lehicki. "Lauri je oduvijek želio da služi vojsku. Važno mu je da kao građanin ispuni svoju dužnost i da ne dobija nikakav drugačiji tretman samo zato što je poznati sportista", zaključio je Lehicki.

Finska je prethodnih dana u centru pažnje cijelog svijeta, jer je pristupila NATO paktu i Markanen će služiti u vojsci koja je od ove nedjelje zvanično članica te alijanse. Tim ulaskom Rusija je dobila još 1.300 kilometara dužu granicu sa zemljama članicama NATO-a, na šta su u Moskvi reagovali oštrim porukama. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je širenje NATO-a zadiranje u nacionalne interese i bezbjednost Rusije i najavio kontramere, dok je ministar odbrane Sergej Šojgu upozorio da će pridruženje Finske alijansi, kao i povećanje borbene gotovosti NATO-a, povećati rizik od konflikta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC