• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISMO U PARTIZANU DA BISMO SE ZEZALI! Aleksa otkrio glavni CILJ u Madridu, pa zastao: Prije toga imamo dva KLJUČNA meča

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksa Avramović je poslije trijumfa protiv Panainaikosa pričao o Real Madridu, Evroligi, navijačima...

 Aleksa Avramović o pobjedi Partizana protiv Panatinaikosa Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Partizan je pobjedom protiv Panatinaikosa (83:81), još jednom obradovao navijače i sa skorom 20-14 ušao u Top 8 fazu Evrolige. U četvrtfinalu igraće protiv madridskog Reala i tim koji prvi stigne do tri trijumfa prolazi na fajnal-for koji se održava u litvanskom Kaunasu.

Nije srpski tim blistao u posljednjem meču ligaškog dijela, bilo je previše oscilacija, ali je na kraju ostvaren cilj. Važne poene tokom povratka iz dvocifrenog minusa postigao je Aleksa Avramović (14, 3sk, 3as).

"Prvo bih htio da se zahvalim publici na sjajnoj podršci. Rano je da odmah razmišljamo o Realu, imamo mečeve u ABA ligi protiv Zadra i Budućnosti gdje možemo da obezbijedimo prednost domaćeg terena", počeo je Avramović.

Potom je ipak pričao i malo o okršaju sa Madriđanima.

"Znamo da smo dobili Real u plej-ofu, idemo da se nadigravamo, da uživamo u košarci, da damo maksimum i da probamo da probamo da izvučemo bar jednu pobjedu u Madridu. Oni godinama igraju fajnal-for, što znači da su lagano dobijali mečeve u Top 8 fazi, krem su evropske i svjetske košarke, imaju sjajne igrače."

Partizan je u prvom poluvremenu imao 18 poena zaostatka za Panatinaikosom (20:38), a na početku posljednje dionice bilo je na "-11" (60:71).

"Oni su došli motivisani, nabrijani da igraju najbolju košarku, stvarno su nam pravili probleme, da ne imenujem ko nam je sve pravio probleme. Drugo poluvrijeme je ogledalo onoga što radimo od Nove godine i meča sa Efesom, sezona je okrenuta u našu korist, imamo 20 evroligaških pobjeda."

Rezultatski pobjeda protiv grčke ekipe nije imala značaj, jer bi i sa porazom Partizan ostao šesti, ali je i te kako važna za sampouzdanje ekipe.

"Tako se gradi karakter ekipe, bili bismo šesti i da smo izgubili, ali se ne predajemo ni kada imamo veliki zaostatak. Nismo došli da igramo da bismo se zezali, već da igramo profesionalno svaki meč", zaključio je Avramović.

Pogledajte

01:52
Aleksa Avramovic izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojćić

Pogledajte i zanimljive detalje sa meča:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC