• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZANOVI NAVIJAČI OBORILI REKORD EVROLIGE! Donijeli su klubu TRI PUTA više novca od samog takmičenja

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Više od 300.000 navijača Partizan je imao ove sezone na mečevima Evrolige u Beogradu.

 Partizan u Evroligi gledalo više od 300.000 navijača Izvor: MN PRESS

Partizan je poslije velike drame savladao Panatinaikos 83:81 u posljednjem kolu ligaškog dijela Evrolige - napravivši tako lijepu uvertiru za plej-of seriju protiv Real Madrida. I u njoj će crno-bijelima biti potrebna velika podrška sa tribina, a ako bude kao u prvih 17 "domačih" mečeva u prvom dijelu sezone Evrolige, Željko Obradović nema šta da brine - imaće podršku o kakvoj sanja većina klubova u ovom takmičenju.

Navijači Partizana oborili su rekord Evrolige po posjećenosti utakmica pošto ih je u prosjeku 17.782 bilo na mečevima crno-bijelih ove sezone, odnosno ukupno njih 302.302 je gledalo nezaboravne partije u "Štark Areni".

Partizanov direktor marketinga Marko Vukomanović je za "Basketnjuz" objasnio i kako će se to odraziti na budžet crno-bijelih, odnosno da su na ovaj način zaradili preko četiri miliona evra. Ironija ili ne, Partizan je od takmičenja u Evroligi zaradio svega 645.112 evra za šesto mjesto i još dodatnih 750.000 evra za 20 pobjeda u sezoni. Dakle, gotovo tri puta više donijeli su im navijači.

"Zavisi koliko ćemo na kraju imati domaćih utakmica. Ali, defititivno ćemo imati više od četiri miliona evra prihoda od ulaznica, uključujući sezonske i pojedinačne ulaznice. Zvanični kapacitet je 18.386 mjesta. Ima još 860 regularnih i 250 dodatnih mjesta u skaj boksu. Mjesta pored terena sa stolicama koje se postavljaju nisu uključena u ovaj broj. Pametnim korišćenjem praznog prostora podigli smo kapacitet na 20.094. Kapacitet dvorane za koncerte je 25.000 mjesta, da nam se dozvoli da uklonimo stolice iz donjeg prstena i da tu budu stajaća mjesta i mi bismo imali toliko, ali to nije opcija, ni za nas ni za Evroligu", naveo je Vukomanović.

Partizan će najmanje još jednu utakmicu biti domaćin u Evroligi ove sezone pošto plej-of serija protiv Reala startuje u Madridu i tamo se igra 25. i 27. marta. Zatim se "seli" u Beograd za 2. maj, a eventualna četvrta i peta utakmica će naknadno biti zakazane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC