• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pirova pobjeda Igokee m:tel: SC Derbi poražen u Laktašima, ali prošao u plej-of

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Aleksandrovčani su propustili priliku da trijumfom od sedam ili više poena razlike zadrže šansu za plasman u plej-of, ali su ostvarili minimalnu pobjedu što nije bilo dovoljno za osmu poziciju.

 Igokea m:tel igra sa SC Derbijem u ABA ligi Izvor: ABA liga j.t.d/Dragana Stjepanović

Košarkašima Igokee m:tel bila je potrebna pobjeda od bar sedam poena razlike u duelu sa SC Derbijem, kako bi zadržali šanse za plasman u plej-of ABA lige.

Nakon prvih 20 minuta, Aleksandrovčani su imali rezultat koji im odgovara, ali su u nastavku dopustili crnogorskom timu da se vrati, te su na kraju zabilježili minimalan trijumf, kojim je SC Derbi sačuvao osmu poziciju i plasirao se u plej-of.

IGOKEA M:TEL - SC DERBI 75:74 (24:14, 20:21, 11:19, 20:20)

Poslije veoma izjednačene prve četvrtine, u kojoj su se ekipe smjenjivale u vođstvu i koju su gosti riješili u svoju korist sa jednim poenom razlike (21:20), domaći igrači zaigrali su mnogo bolje u drugom kvartalu. Razigrao se tim Vlade Jovanovića, Kosta Kondić pogađao je trojke kao od šale (12 poena u prvih 20 minuta), pa su Aleksandrovčani u ovom periodu došli do maksimalne prednosti od 13 poena (44:31).

Do odlaska na pauzu između dva poluvremena uspjeli su košarkaši SC Derbija da smanje zaostatak ispod deset poena, pa se na odmor otišlo s 44:35 za "igose".

Nisu domaći uspjeli da ponove igru iz druge četvrtine, pa su gosti u trećem kvartalu ponovo došli do daha, riješili ga u svoju korist rezultatom 19:11, a kako je vrijeme proticalo, bilo je jasno da nas očekuje neizvjesna završnica. Ova četvrtina bila je praktično presudna, jer su Aleksandrovčani ubacili samo 11 poena.

Igokea m:tel imala je vođstvo do dva i po minuta prije kraja, kada je Emir Hadžibegović postigao sjajnu trojku za 67:68. Do kraja je viđena rezultatska klackalica, smjenjivali su se i jedni i drugi u vođstvu, da bi na kraju Igokea m:tel upisala Pirovu pobjedu, 75:74, koja nije bila dovoljna za plasman u plej-of.

Stefan Đorđević sa dabl-dabl učinkom bio je najefikasniji u taboru Aleksandrovčana (22 poena, 11 skokova), dok je Danilo Tasić u poraženom sastavu ubacio 17 poena.

SC Derbi će u doigravanje sa osme pozicije, dok Igokei m:tel do kraja sezone u ABA ligi ostaje da odigra još zaostali meč protiv Mornara.

IGOKEA M:TEL: Kondić 17, Nerandžić 12 (7 sk), Delalić 7 (6 sk), Stanković 3, Kroford 5, Jošilo 9 (7 sk), Talić, Voler, Marić, Radošić, Đorđević 22 (11 sk).

SC DERBI: Džekson 12, Megi 12, Pavlićević 8, Ivanović, Vučeljić, Slavković 6, Hadžibegović 6 (8 sk), Baćović, Tasić 17 (10 sk), T. Ivišić 4 (8 sk), Z. Ivišić 7, Drežnjak 2.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC