• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real sprema otkaz Jabuseleu!? Kad ga kazni Evroliga, onda će i klub - "Narušio je imidž!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španski list "Marka" prenosi da će Real Madrid gotovo sigurno žestoko kazniti Geršona Jabuselea nakon što stigne kazna Evrolige. To bi moglo da bude novčano, suspenzija, ali čak ni otkaz nije isključen poslije svega.

 Real sprema otkaz za Jabuselea Izvor: Sportklub/Printscreen

Poslije velike tuče na meču Real Madrida i Partizana stižu reakcije iz cijelog svijeta, a interesantno je da čak ni španska "Marka", koja je gotovo uvijek na strani "kraljevskog kluba", nema razumijevanja za divljački potez Geršona Jabuselea. Srećom, niko nije ni pokušao da odbrani igrača Jabuselea poslije rvačkog poteza na Danteom Egzumom, pa je "Marka" između ostalog to nazvala i "najcrnjim danom u istoriji Real Madrida". Nisu se zaustavili na tome pošto predviđaju da bi Jabusele mogao da dobije i veliku kaznu svog kluba, pa se čak i između redova možda pročitati da ni raskid ugovora ne bi bio iznenađenje.

"Real Madrid ima interni disciplinski pravilnik za fudbalere i košarkaše i uvijek ga koristi u ovakvim situacijama kao sa Jabuseleom i prethodno sa Valverdeom (misli se na šamar fudbalera Real Madrida poslije meča sa Viljarealom, prim. aut.). Klub će braniti interese svojih igrača u određenim okolnostima, ali će biti neumoljivi da izreknu i oštre kazne zbog nepotrebnog ponašanja pojedinaca...", navodi "Marka" i jasno je da ovom prilikom misle i na Jabuselea.

Španski list piše i da će bez sumnje "Real Madrid donijeti oštre mjere prema svojim košarkašima", koje dakle čeka i interna kazna pored one koju će izreći Disciplinska komisija, pa će vjerovatno tako Serhio Ljulj, koji je inicirao tuču i izvinio se za to, dobiti novčanu kaznu, dok nije isključeno da drugi košarkaši, prije svega Geršon Jabusele, zarade suspenziju ili nešto više.

"Zaprepašćenje oni što se dogodilo nije promaklo nikome u Real Madridu. navijači, menadžeri, treneri, pa čak i sami igrači, kada vide šta se dogodilo protiv Partizana, stide se slike koja je obišla svijet. Ime Real Madrida je na usnama zbog nečega što ruši imidž kluba, odnosno uništava ono što su godinama sticali, pa neće dozvoliti da se to ponovi. Može se razumjeti da je postojala napetost poslije Panterovog prkosnog gesta poslije faula Lulja, ali da se problem rješava udarcima i drugim borilačkim vještinama... Klub to ne može da oprosti i to je nešto što ih boli, pa će imati i logične posljedice", navodi se u tekstu madridskog lista koji je osudio dešavanja u prestonici Španije.

Podsjetimo, Evroliga će u toku dana donijeti konačne odluke o kaznama košarkašima, a za sada znamo da samo trojica nisu isključena sa utakmice. Treći meč se igra u Beogradu već 2. maja, pa je tako Željko Obradović pokušao da smiri tenzije i da ne dozvoli da se loša atmosfera prenese i na navijače crno-bijelih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC