• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVAJT HAUARD NAPRAVIO MEĐUNARODNI SKANDAL: Čuveni košarkaš u Tajvanu postao superstar, pa razljutio Kinu!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji košarkaš Orlanda, Lejkersa, Hjustona, Atlante, Šarlota, Vašingtona i Filadelfije napravio je skandal u Kini poslije izjave date na Tajvanu.

 dvajt hauard nazvao tajvan državom  Izvor: YouTube/綜藝大熱門 Hot Door Night/Screenshot

Čuveni američki košarkaš Dvajt Hauard (37, 208 cm) od ljetos ne igra u NBA ligi pošto nije uspio da nađe novi klub nakon rastanka sa Lejkersima. Umjesto da čeka poziv klubova koji se bore za titulu i koji bi ga vjerovatno zvali kada "zaškripi", odluka Hauarda bila je da se prvi put oproba van granica Sjedinjenih Američkih Država. Nisu to bili ni Evropa, Kina ili Portoriko, omiljene destinacije košarkaša pred penzijom, nego Tajvan.

Iz meča u meč Dvajt Hauard dominira u ligi Tajvana i jednostavno drugi košarkaši ne mogu da se nose sa njim, tako da u prosjeku postiže 23,2 poena uz 16,2 skokova i 5 asistencija za Tauan, pa nije dugo trebalo da postane jedan od najistaknutijih sportista u zemlji. A nakon svega i da izazove međunarodni skandal...

Zbog izjave koju je dao u promotivnom spotu sa potpredsjednikom Tajvana, gde je Tajvan nazvao "državom", stigao je talas velikih kritika iz Kine. Dobro je poznato da već godinama unazad postoje tenzije oko političkog statusa ove teritorije, i da su u stalnom sporu sada Narodna Republika Kina i Sjedinjene Američke Države, pa je Hauard morao da bude odmjereniji kada je pričao na temu o kojoj malo toga zna.

"Pozdrav svima, ja sam Dvajt Hauard i od kada sam došao na Tajvan počeo sam da cijenim ovu državu", rekao je Hauard u spotu promotivne prirode koji je razljutio Kineze.

Podsjetimo, Kina smatra Tajvan dijelom svoje teritorije, što SAD oštro podriva, posebno u posljednje vrijeme, pa je u međuvremenu pokrenut i haštag na društvenoj mreži "Weibo", najznačajnijoj u Kini. Samo za jedan dan više od 400 miliona komentara pristiglo je uz hešteg #HowardTaiwanindependence.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC