• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović nije trener godine u Evroligi! Pobijedio ga Grk i izjednačio rekord!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Evroliga nastavlja da proglašava najbolje u sezoni 2022/23.

 Evroliga - Jorgos Barcokas trener godine Izvor: MN PRESS

Evroliga je danas proglasila Jorgosa Barcokasa za trenera godine, što je njemu druga uzastopna nagrada. Barcokas sjajno vodi Olimpijakos ove sezone i bili su najbolji tim regularnog dijela sezone, tako da je pobijedio konkurenciju i podigao ponovo "Gomeljskog" - treći put u karijeri. Prije dvogodišnje dominacije, to je učinio i 2013. godine kada je neočekivano osvojio Evroligu sa Olimpijakosom.

Na ovaj način, Barcokas se izjednačio sa Željkom Obradovićem koji je tri puta osvajao nagradu za trenera godine, s tim da treba istaći da je ustanovljena tek 2005. godine, kada je Žoc već imao pet osvojenih titula u Evroligi. Ni ove godine nije bio daleko od nagrade pošto je u glasanju završio kao drugoplasirani.

Dobro je poznato da je sa Partizanom, koji se poslije dugo vremena vratio u Evroligu, napravio ogroman rezultat plasman u TOP8, a nije mnogo nedostajalo ni da se crno-bijeli nađu na fajnal-foru. Vodili su 2:0 u seriji protiv Real Madrida, i to pobedama u gostima, ali je tuča na kraju druge utakmice sve preokrenula. Nakon toga su kola krenula nizbrdo i "kraljevski klub" je preokrenuo rezultat, ostavivši tako Obradovića bez fajnal-fora.

Barcokas je zbog toga vjerovatno odnio i prevagu pošto je Olimpijakso prvi deo sezone završio sa skorom 24-10, da bi potom u uzbudljivoj plej-of drami savladali Fenerbahče 3:2.

Na trećem mjestu je završio Kazis Maksvitis iz Žalgirisa, čiji tim je takođe stigao do četvrtfinala, dok su glasove dobili i Oded Kataš (Makabi), Šarunas Jasikevičijus (Barselona), Saša Obradović (Monako), Đoan Penaroja (Baskonija), Ćus Mateo (Real Madrid) i Dimitris Itudis (Fenerbahče)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC