• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džejson Tejtum urnisao Džoela Embida! MVP nestao kad je bilo najvažnije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Težak poraz Filadelfije i bolna eliminacija iz plej-ofa!

 Filadelfija ispala od Bostona u majstorici MVP Džoel Embid nestao Izvor: Profimedia/Georgia Soares / SPP

Boston Seltiksi pregazili su Filadelfiju 112:88 u "majstorici" polufinala plej-ofa Istočne konferencije! Džejson Tejtum je ubacio 51 poen i deklasirao ekipu aktuelnog MVP-a Džoela Embida (29), koji ni ove sezone nije uspio da dođe do finala Istočne konferencije. Siksersi su potpuno razbijeni u TD Gardenu u trećoj četvrtini utakmice odluke, koju su izgubili rezultatom 33:10. Spektakularni Tejtum ubacio je do njene završnice čak 42 poena, a Siksersi nisu znali šta se događa na terenu.

Boston će u finalu Istoka igrati protiv Majamija, najprijatnijeg iznenađenja plej-ofa, dok će na Zapadu Nikola Jokić drugi put u karijeri igrati protiv Los Anđeles Lejkersa za plasman u veliko NBA finale. U seriji protiv Siksersa, Boston nije od starta "nagazio gas", već je dopustio da mu Džejms Harden sa 45 poena oduzme prednost domaćeg terena u prvoj utakmici i nakon toga je bilo jasno da nas čeka maraton. U prve četiri utakmice obje ekipe su po jednom pobijedile u gostima i tako je bilo 2:2 u seriji. Vođstvo 3:2 i prvu "meč-loptu" za plasman u finale Istoka izborila je Filadelfija odličnom Embidovom partijom u Bostonu (33 poena), ali je uslijedio žestok odgovor Seltiksa. Borbeni Markus Smart ubacio je 22 poena u šestoj utakmici, vukao Boston ka "brejku" i izjednačenju 3:3, poslije kojeg je "majstorica" odigrana u domu osvajača čak 17 NBA titula.

Kada se očekivala drama u rundi odluke, Boston je prosto pregazio starog rivala i dominantno ušao u finale protiv Majamija i njegovog impresivnog lidera Džimija Batlera.

Kada je u pitanju Embid, on je u meču odluke, na svom oproštaju od sezone, ubacio 13 poena do poluvremena, a onda nula u trećoj četvrtini, u kojoj je bila odlučena i utakmica i serija. Gađao je u tom periodu 0/4 iz igre, Al Hordord mu je "lupio" atraktivnu blokadu i ni na jedan način MVP nije uspio da uđe u ritam. Tako je završio svoju veliku sezonu sa sigurno veoma gorkim ukusom u ustima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC