• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid je "najlažniji MVP" ikad! Evo dokaza! Kad je najvažnije, Džoel je nestao - to se Nikoli Jokiću nikad nije desilo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džoel Embid je žarko želio da dobije MVP priznanje, ali ga nije opravdao.

 Džoel Embid lažni MVP Nikola Jokić imao bolju sezonu Izvor: Profimedia

Džoel Embid je "oteo" nagradu za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi (MVP) Nikoli Jokiću poslije dvije godine, a iako je u javnosti kukako da je zaslužuje - mečevi u plej-ofu dokazali su da ipak nije nivo srpskog centra. Da biste bili MVP, neophodno je pronaći i način da se nosite sa pritiskom, a čini se da to Embid nije mogao - pošto su ga svjetla reflektora nakon podizanja priznanja potpuno zaslijepila.

Ne samo da je opet ostao bez finala Istoka, nego je njegova Filadelfija ispustila prednost od 3:2 koju je mogla da "ovjeri" na domaćem terenu. Umjesto toga, izgubili su u majstorici poslije debakla u kome je Embid bio najlošiji akter, a uprkos tome što je šutirao 28 odsto iz igre - za neuspjeh je okrivio svoje saigrače.

To je prva teza koja potvrđuje da sa takvim razmišljanjem i ophođenjem prema saigračima Džoel Embid ne može da bude MVP, dok je druga možda još validnija. ESPN je objavio podatak zbog kog se i centar Filadelfije sigurno "crveni" pošto se nikada u istoriji NBA lige nije desilo da brojke zvanično najkorisnijeg košarkaša toliko opadnu na prelazu iz regularne sezone u plej-of, gdje se igra daleko ozbiljnija košarka.

Izvor: Profimedia

Džoel Embid je tako regularni dio sezone, u kome je podsjetimo Jokić optužen da "budži statistiku", prosječno bilježio 33,1 poen po meču i zvanično je bio najbolji strijelac takmičenja. Ipak, kada je počeo plej-of, njegov prosjek poena pao je na 23,7. Tako nešto se nikada nije desilo zvaničnom MVP-u.

Pad za 9,4 poena je najveći u istoriji NBA lige i jasno govori da nešto sa pravilima nije u redu, odnosno da bi možda najbolje bilo sačekati da se plej-of završi - ili dođe do samog finala - kako bi se proglasio najkorisniji igrač sezone. 

S druge strane zanimljivo je pogledati i prosjeke Nikole Jokića. U sezoni kada je dobio prvu MVP titulu - Jokić je prosječno bilježio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, dok se u plej-ofu iste sezone to se "popelo" na 29,8 poena, 11,6 skokova i pet asistencija. Prošle sezone je regularni dio sezone Nikola Jokić završio sa prosjekom od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, da bi ponovo bio efikasniji u plej-ofu, doduše na malom uzorku od pet mečeva - 31 poena, 13,2 skokova i 5,8 asistencija.

Ako pogledamo i ovu sezonu, kada je Jokić tokom regularnog dijela imao prosjek od 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, pa pogledamo da sada ima prosjek od šest poena više - jasno je ko je MVP. Jokićeva statistika u plej-ofu glasi 30,7 poena, 12,8 skokova i 9,7 asistencija.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC