• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sramotno obraćanje Džoela Embida! Raspao se MVP, šutirao 28 odsto, pa krivicu svalio na saigrače!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Džoel Embid je poslije poraza u kome je bio najslabija karika svog tima optužio svoje saigrače da moraju da budu bolji i da ne mogu Harden i on sami da donesu pobjedu Filadelfiji.

 Džoel Embid optužio saigrače za poraz Izvor: Youtube / House of Highlights

Filadelfija je vodila 3:2 u seriji, imala domaći teren da "završi" posao, međutim Boston je ipak pokazao da je pravi tim za razliku od ekipe koja postoji samo da bi "isticala kvalitete" Džoela Embida i njemu donijela MVP nagradu. Čim je došla nagrada, Embid je počeo da igra daleko slabije, a partija u majstorici proganjaće ga godinama jer je bio ubjedljivo najlošiji pojedinac u sastavu koji je poražen 112:88.

Kao nikada u karijeri, Embid se "raspao" kada je bilo najvažnije i postigao je samo 15 poena uz šut pet od 18 (!!!), dok je imao i osam skokova. Međutim, na konferenciji za medije prihvatio je, a nije prihvatio odgovornost na sebe, nego je održao govor zbog kog su i NBA košarkaši poput Lilarda počeli da "trljaju oči".

"Moramo da završimo posao, ništa nismo osvojili. Imamo šansu da pobijedimo, mogli smo da završimo posao u šestoj utakmici, kod kuće. Imamo šansu sigurno. Ne znam šta će biti sa Džejmsom, znam da ima opcija u njegovom ugovoru. Neću se mngo miješati, ali vjerujem da on i ja zajedno imamo šansu da pobijedimo. Moram i ja da napredujem, to će mi biti fokus, ali svi zajedno moramo da radimo i da napredujemo. Ne možeš da pobjeđuješ sam, ne možemo Džejms i ja sami da pobijedimo, košarka se igra pet na pet, svi moraju da rade na sebi, da se unaprijede", kazao je Embid.

Upravo su Embid i Harden najviše zakazali. Dok je Embid ubacio 15 poena uz 28 odsto iz igre, Harden je dodao tek devet, pa je stoga bespredmetno optužiti druge igrače u Filadelfiji za rezultate i to nikada MVP ne bi uradio. Za razliku od njega, slušali smo Nikolu Jokića koji sve svali na svoja leđa, čak i kada je jasno da igra sa netalentovanijim igračima i kada popuni sve kolone...


"Promašivao sam mnogo, to je na meni, mogao sam da budem mnogo bolji. Nekad možeš da kontrolišeš, nekad lopta ne ide onako kako si htio, pa promašuješ one šuteve koje obično daješ. Za mene je jedna od stvari koju moram da radim kontrola lopte i dribling, da pomognem našoj igri u napadu, da širim igru. Bilo je mečeva u sezoni kada sam napadao obruč, pa izbacivao loptu do saigrača i to je kreiralo otvorene šuteve, ta kretnja lopte i igrača. Rekao bih da smo se loše kretali bez lopte u ovom meču. Znam da moram da napredujem, uzbuđen sam što ću raditi na sebi na ljeto i što ću se vratiti kao bolji igrač", zaključio je MVP.

Podsjetimo, u finalu Istoka sastaće se Boston i Majami, dok će na Zapadu igrati Denver i Lejkersi. Serija u kojoj igra srpski igrač Nikola Jokić počinje u noći utorak na srijedu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC