• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKOLA JOKIĆ RAZBIJAO LEJKERSE, A ONDA SE POJAVIO ON: Denver gazi ka NBA finalu, Srbin konačno ima pravu pomoć!

Sjajna partija igrača koji treba da bude najveća podrška Nikoli Jokiću.

 Denver LA Lejkersi druga utakmica Izvor: Profimedia

Košarkaši Denvera nalaze se na samo dvije pobjede od finala NBA lige. Ekipa srpskog centra Nikole Jokića savladala je Los Anđeles Lejkerse (108:103) i u drugom meču finala zapadne konferencije, sačuvala prednost domaćeg terena i prebacila pritisak na rivala koji će biti domaćin u naredna dva susreta.

I drugi meč u seriji bio je doktorska disertacija Nikole Jokića, koji je ponovo bio jedan od najboljih igrača na parketu. Na njegovim krilima je Denver tokom druge i treće četvrtine u nekoliko navrata topio prednost Lejkersa, ali ni Nikola nije mogao sam. Bilo je dramatično sve dok se u posljednjoj dionici nije "pojavio" Džamal Marej i konačno počeo da pogađa nakon što se tri četvrtine ispucavao - za veliku pobjedu tima iz Kolorada.

Nikola Jokić je meč završio sa 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija, a zanimljivo je da u posljednjoj dionici nije postizao poene. Taj dio meča u potpunosti je pripao Džamalu Mareju, koji je susret završio sa 37 poena od čega je čak 23 postigao kada se lomio drugi meč finala na Zapadu. Impresivno, ali i prikladno nakon što ga je Denver nekoliko godina "čekao" da blista u najbitnijim mečevima.

Uspio je Marej da preotme slavu, ali Nikola je držao meč pod kontrolom tokom većeg dijela. Prvo je krajem druge četvrtine poenima i dodavanjima smanjio zaostatak koji je već tada bio dvocifren, da bi asistencijama u trećoj dionici još jednom vratio Denver u igru. Nisu Lejkersima pored ovako raspoloženog košarkaša iz Denvera pomogli ni Lebron Džejms i Ostin Rivs sa po 22 poena, Rui Hačimura sa jednim manje i Entoni Dejvis koji je dodao 18. Pogledajte najbolje detalje meča:

Drugi meč finala Zapada.
Izvor: Youtube/Free Dawkins

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC