• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRAVO, MAJSTORE! NIKOLA JOKIĆ U FINALU NBA LIGE: Somborac uzeo "metlu" i poslao Lebrona u istoriju, a sad prsten!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić će se boriti za šampionski prsten sa Denverom pošto je u finalu Zapadne konferencije "pometlao" Lebrona Džejmsa.

 Nikola Jokić sa Denverom u finalu NBA lige razbio Lejkerse Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić plasirao se sa Denverom u finale NBA lige tako što je "pometlao" L.A. Lejkerse! Nagetsi su dobili i četvrtu utakmicu u seriji (4:0) i to poslije najveće drame do sada i velikog preokreta (113:111), pa će se tako Denver prvi put od kada postoji boriti za šampionski prsten. Serija neće početi prije 1. juna, a protivnik će gotovo izvjesno biti Majami, sem ako Boston "ne okrene" njihovo vođstvo od 3:0.

I u ovoj utakmici Nikola Jokić je bio ključna figura Denvera, pa je po ko zna koji put pokazao da je lider svog tima. Upisao je novi tripl-dabl, čak osmi u plej-ofu, pa je ujedno oborio i rekord Vilta Čembrlena za koji se mislilo da će "važiti zauvijek" i postao je MVP. Nikada niko u istoriji NBA lige nije napravio više tripl-dablova u plej-ofu od Nikole Jokića.

Na kraju, Jokić je proveo skoro svaki sekund na terenu (45:16) i meč je završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, trpeći pritom i čudan sudijski kriterijum koji je išao na ruku Lejkersima. Nedovoljno da bi ga zaustavili. I ovoga puta su mu sudije "navlačile" faulove, štitili su njegovog direktnog rivala Entonija Dejvisa, dok sam Jokić - nije dobijao ništa. Tako je za prvo poluvrijeme, gdje je lopta stalno bila kod njega u rukama, izveo tačno nula slobodnih bacanja.

Sprski košarkaš opet dominirao u NBA.
Izvor: Youtube/nba screen

Međutim, kad si majstor - majstor si. Denver je serijom 25:5 uz majstorije Jokića prvi put poveo na 4:39 prije kraja treće dionice (83:81), a u tih sedam i po minuta preokreta Jokić je upisao 10 poena, devet skokova i dvije asistencije. Lejkersi su se još jednom vratili u životu poslije pete lične koju je Somborac imao na pet minuta do kraja, da bi potom došlo do "zatvaranja utakmice" u njegovoj režiji. Kada je vidio da ništa neće da mu sviraju, Jokić je pogodio trojku "sa glave" i sa jedne noge preko Dejvisa za 109:104, da bi potom sam stavio tačku košem na 113:111.

Najbolji potez na meču.
Izvor: Youtube/NBA

Jokić je imao veliku pomoć u vidu Džamala Mareja sa 25 poena, Aron Gordon je dodao 22, a Majkl Porter je uz ne tako racionalnu igru došao do učinka od 15 poena i deset skokova. Dvocifren je bio još i Kaldvel-Poup, specijalista za defanzivu, koji je postigao 13 poena.

S druge strane Lebron Džejms je igrao "kao da mu je posljednji put u životu", tako da je meč završio sa 40 poena, 10 skokova i devet asistencija, ali je većinu poena postigao u prvom dijelu (31). Ovoga puta Dejvis nije blistao šuterski 21 poen (6/15), ali je imao 14 skokova, dok su ponovo vrlo velike uloge imali igrači od kojih se to nije toliko očekivano uoči sezone. Rivs je dodao 17 poena, Šreder 13, Hačimura 10, ali metla je bila neizbježna.

Najbolji momenti četvrtog meča u seriji.
Izvor: YouTube/The Asylum

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC