• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić, ipak, dobio MVP nagradu! Nikola oborio najluđi rekord NBA lige star 56 godina, to nije mogao ni Džordan!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski košarkaš Nikola Jokić dobio je nagradu "Medžik Džonsona" za najboljeg igrača finala konferencije.

 Nikola Jokić oborio rekord NBA lige i postao MVP Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je ispisao istoriju Denvera pošto je svoj klub, prvi put od kada postoji, odveo u NBA finale. I to je uradio na zaista spektakularan način pošto su "pometlali" slavne L.A. Lejkerse, ali zanimljivo je i da je Jokić ispisao i nove stranice košarke tako što je oborio rekord star čak 56 godina. Mislili su mnogi da rekord koji je Vilt Čembrlen upisao prije više od pola vijeka zauvijek biti na snazi, ali Jokić je tu da bi ih obarao...

S obzirom na to da je prethodne noći Jokić upisao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija, stigao je do novog tripl-dabla u ovogodišnjem plej-ofu, vjerovali ili ne, ali čak OSMOG - a odigrali su tek 15 utakmica. Čembrlen, nosilac većine NBA rekorda, nikada nije upisao više od sedam tripl-dablova u jednom plej-ofu.


Ono što je potpuno nevjerovatno je da će Jokić imati priliku da nadogradi ovaj rekord u finalu NBA lige gdje ih čeka Majami ili Boston, što će reći da u teoriji može da upiše još sedam tripl-dablova. Ipak, svi se nadamo da neće biti potrebe da se igra i "majstorica", odnosno da će Somborac daleko prije toga osigurati šampionski prsten koji je apsolutno zaslužio u ovom plej-ofu u kome je ubjedljivo najbolji košarkaš.

Ne samo da je došao do osam tripl-dablova, nego je i u finalu Zapada imao tripl-dabl prosjek, što je zaista spektakularno. Samo protiv Lejkersa je prosječno ubacivao 27,8 poena, a imao je i 14,5 skokova i 11,8 asistencija uz 51 odsto iz igre!


Stoga će sramota NBA lige da ga ne nagradi MVP priznanjem, treći put u istoriji, ostati zauvijek, mada je Jokić dobio utješni trofej "Medžika Džonsona" koji se dodjeljuje najboljem igraču konferencijskog finala. Vjerujemo da bi se Džoel Embid rado sada mijenjao sa Jokićem, pošto već odavno NBA košarku gleda preko televizije.

Pogledajte i najbolje poteze sa meča Denvera i Lejkersa (113:111):

Najbolji momenti četvrtog meča u seriji.
Izvor: YouTube/The Asylum

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC