• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Treneru, poslušaj me i otkaži sve!" Kako upravo nastaje NBA čudo!

Autor Dragan Šutvić

Boston Seltiks upravo piše istoriju, a evo kako je sve počelo.

 igrači bostona išli na golf tokom finala protiv majamija  Izvor: Profimedia

Boston Seltiksi na pragu su istorijskog preokreta u NBA plej-ofu. Nakon što su gubili 0:3 u finalu Istočne konferencije protiv Majamija, igrači giganta iz "TD Gardena" izjednačili su prošle noći u seriji i izborili "majstoricu" - na svom terenu.

Košarkaš Seltiksa Grent Vilijams otkrio je detalj za koji javnost nije znala - kako su trener i predstavnici kluba "trgnuli" ekipu poslije loših rezultata u seriji protiv Majamija u finalu Istočne konferencije. Nakon što su gubili 0:3, Seltiksi su prošle noći izjednačili na 3:3 i zakazali "majstoricu" za plasman u veliko NBA finale, u kojem pobjednika serije dočekuju Denver Nagetsi.

"Svi su vidjeli da smo 'produvali'. Svaki igrač je shvatio da je problem bio emocionalni, prije svega. Više nisu bili povezani, a trener Dži Mazula rekao je da je bilo potrebno da uradi bolji posao da bi obnovio te međusobne veze među igračima. A onda je iskusni centar Al Hordord rekao treneru šta da uradi", piše američki portal "Atletik".

Horford je rekao Mazuli da preskoče gledanje video-snimka poslije utakmice, već su organizovali odlazak na golf. Bilo im je potrebno da se zabave međusobno i da osjete ponovo radost.

"Potpuno smo preskočili gledanje filma. Nismo pričali o košarci, samo smo se usredsredili jedni na druge i na to da ponovo steknemo timski duh. Isključili smo pravi pritisak i bili smo opet u stanju da uživamo jedni kraj drugih. Bilo je ovo prvi put da smo radili nešto tako. A onda smo sljedećeg dana odgledali film", rekao je košarkaš Bostona Grent Vilijams.

Uspjeh Horfordovog "recepta" je bio očigledan i sada su on i ekipa na korak do plasmana u još jedno veliko NBA finale. Nekad je prosto potrebno vjerovati onome ko ima najviše iskustva, a Horford bi mogao da u toku finalne serije, 3. juna, proslavi 37. rođendan.

Nikola Jokić je u intervjuu za TV Arena sport bio upitan da li bi neki od dva tima više volio u finalu, mada ne gleda utakmice finala Istoka.

"Nisam neki koji prati, nisam gledao ni četvrtu, ni petu utakmicu. Oni koji dođu u finale, tako ćemo se spremati. I jedni i drugi imaju da ponude svašta raznovrsno, Boston može da preuzima na pozicijama od 'jedan' do 'pet', da stavi visokog i malog i na mene i na Džamala, mogu da se poigraju sa 'mečapima', dok je Majami na drugoj strani agresivniji, svaka utakmica sa njima je na krv i nož, dosta guranja, kontakta... I jedni i drugi mogu da iznenade", rekao je "Joker".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC