• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKAV ŠOK U NBA, KORAK OD NAJVEĆE SENZACIJE IKADA! U posljednjoj sekundi pobjeda Bostona

Boston je izjednačio rezultat na 3:3 u seriji protiv Majamija i na svom terenu će imati priliku da izbori finale protiv Nikole Jokića i Denvera.

 Boston slavio u šestoj utakmici protiv Majamija Izvor: Profimedia

Nikola Jokić i dalje ne zna protiv koga će igrati u finalu NBA lige. Delovalo je da će to biti Majami pošto je vodio 3:0 protiv Bostona, ali je klub sa Floride propustio i treću "meč loptu", drugu na svom parketu. Boston je prethodne noći slavio 104:103 i tako je iznjednačio na 3:3 u seriji, istovremeno je obezbijedio sedmu utakmicu pred svojim navijačima, a ako igrači Seltiksa slave - postaće prvi tim u istoriji NBA koji je uspio da prođe nakon što je izgubio prve tri utakmice.

Boston je do pobjede došao u posljednjoj sekundi. Batler je doveo Majami u vođstvo (103:102) na 2,1 sekundu do kraja, poslije pregleda snimka ustanovljeno je da su ostale tri sekunde za napad Seltiksa, ali činilo se da nemaju preterano dobru ideju. Lopta je išla u ruke Smarta koji je promašio za tri poena, da bi Derik Vajt "vratio" loptu u koš uz zvuk sirene za pobjedu.


Vidjećemo koliko će poraz u šestoj utakmici, kada su opet imali sve u svojim rukama, slomiti duh igrača Majamija, ali može da ih hrabri da su prethodna tri tima koja su 3:0 "prokockala" do 3:3 - ipak prolazila u sedmoj utakmici. To su bili 1951. Ročester Rojalsi (pobijedili Nikse), potom 1994. Juta protiv Denvera i najskoriji primjer Dalas protiv Portlanda 2003. Dakle, istorija je na strani Hita, ali ništa drugo više nije...

Osim "meč vinera" Derika Vajnta (11 poena, šest skokova), najbolji igrač Bostona bili su Džejson Tejtum (31 poen, 12 skokova) i Džejlin Braun (26 poena i 10 skokova), dok je i Smart odigrao solidan meč sa 21 poenom i uvijek dobrim pristupom u odbrani, ali je umalo opet bio tragičar kao protiv Milvokija.

Što se tiče Majamija, prednjačio je Batler sa 24 poena, 11 skokova i osam asistencija, ali je šutirao očajno (5 od 21) i možda je najveći razlog poraza. Kejleb Martin je dodao 21 poen i 15 skokova, a Vinsent još 15 poena. Naredni meč se igra u Bostonu u noći ponedjeljak na utorak od 2.30 i ko pobijedi biće rival Nikoli Jokiću u finalnoj seriji čiji početak tek treba da se sazna, ali neće biti prije 1. juna.

Luda završnica Bostona i Majamija.
Izvor: Youtube/NBA

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC