• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"A ŠTO JOKIĆ NE BI MOGAO DO PRSTENA?" Vlade Divac vjeruje da je Nikola najveći Ex-Yu igrač u NBA: Podigao je ljestvicu

Vlade Divac vjeruje da Nikola Jokić može do šampionskog prstena sa Denver Nagetsima.

 Divac vjeruje u Jokića Izvor: MONDO/Youtube/printscreen/House of Highlights

Nikola Jokić će se od petka sa svojim Denverom boriti za šampionski prsten u NBA ligi protiv Majamija, što će biti prilika da se poveća i broj srpskih košarkaša koji su osvojili najveći klupski pehar u ovom sportu. To nažalost nije uspjelo za rukom čuvenom Vladi Divcu zbog čijeg smo se Sakramenta dvijehiljaditih budili u ranim jutarnjim časovima, što će isti slučaj sada biti i sa Jokićem koji inspiriše nove generacije.

O tome je Divac govorio danas prilikom posjete Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Sadu kojoj je njegova fondacija uručila prigodne poklone u saradnji sa ambasadom SAD: "Što da ne može do prstena? Ako neko zaslužuje, onda je to Jokić", kazao je čuveni srpski košarkaš i prokomentarisao da li je Somborac zaključio raspravu o najboljem Ex-Yu košarkašu u NBA.

"Jokić je definitivno podigao lestvicu svima, i onima pre njega i onima ispred njega, tako da smo veliki njegovi navijač ii nadamo se uspehu ove godine", naveo je Divac koji je tokom obraćanja deci govorio još o Nikoli: "Naši košarkaši dolaze iz škole košarke koja je napredna. Nikola je naš i divno ga je gledati i nadamo se osvajanju titule i ove godine".

S obzirom da je događaj upriličen povodom 100 godina košarke u Srbiji, Vlade se zahvalio deci na lepim i pametnim pitanjima i poručio da mu je zadovoljstvo što je svoje iskustvo mogao da podijeli sa njima kako bi i naredni vijek bio uspješan: "Nadam se da za sto godina neke nove generacije budu i uspješnije. Hvala svim generacijama iza nas koje su dovele košarku u Srbiji i stavile je na mapu, da mi kao generacija koja je imala dosta uspjeha uopšte počnemo da se bavimo košarkom. To mislim na Slavnića, Kićanovića, Dalipagića... Nadam se da će nove generacije da uhvate naš putokaz".

Upravo su medalje vezivale navijače uz košarkašku reprezentaciju Srbije, pa da li bi "orlovi" to mogli da urade i tokom ovog ljeta kada nas očekuje Mundobasket? 

"Što da ne, imamo kvalitet, nova generacija je dobra i uspješna, pravili su uspjehe i nadam se da će i ove i sljedeće godine takođe imati uspjeha na Svjetskom i Evropskom prvenstvu. Po kvalitetu smo u vrhu, ono što bi trebalo bolje da se uradi je hemija i odnos prema igranju za reprezentaciju i nadam se da će genracija koja dolazi to kreirati. Kada imate hemiju u ekipu, to pomogne u teškim trenucima", kazao je Divac.

Pogledajte

02:54
Vlade Divac
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC