• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treba pustiti Piksija da radi na miru: Vlade Divac domaćin Srbima u Los Anđelesu - govorio o i o Pešiću i Jokiću

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slavni srpski košarkaš posjetio reprezentaciju u Los Anđelesu

 Vlade Divac posjetio reprezentativce Srbije u SAD Izvor: YouTube/FSS

Reprezentacija Srbije igrala je u noći između srijede i četvrtka protiv Amerike u Los Anđelesu, gdje je decenijama najpopularniji Srbin Vlade Divac, slavni košarkaš, reprezentativac i NBA operativac. On je u srijedu posjetio ekipu na stadionu "Benk of Kalifornija" i podržao "Orlove" i Piksija. "Prije svega, želim im dobrodošlicu, da na utakmici protiv američke reprezentacije bude bez povreda. Ovo je lijepo iskustvo za mlade momke, a za Piksija i njegov staf da li ovdje ima kandidata za 'A' selekciju. Zadovoljstvo mi je da budem na neki način ovdje."

Davno je bila 1984, podsjetio je Divac Piksija da je u blizini stadiona na kojem se nalazi osvojio bronzu sa olimpijskom selekcijom u Los Anđelesu. "Prekoputa ovog stadiona je stari Koloseum, gdje su Olimpijske igre dva puta bile održane, a na jednim od tih Igara je Piksi dobio bronzu 1984, u meču sa Italijom."

Divac je govorio i o tamošnjem fudbalu. "Dosta ulažu, počeli su od Svjetskog prvenstva u Americi prije 30 godina i svake godine napreduju, igrači iz Evrope dolaze ovdje da završe karijeru, pomažu igračima, aktivni su sa mladima. Ove godine je titulu osvojila ekipa sa ovog stadiona, 'LAFC', tako da popularnost fudbala raste."

Divac veoma dobro poznaje mladog srpskog fudbalera Dejana Joveljića, napadača drugog, poznatijeg tima iz Los Anđelesa - Galaksija. "On je domaći. Ovdje je on domaći, reprezentuje naš fudbal i mi ga podržavamo. Vidjeli smo se prije neki dan na utakmici Lejkersa, drago mi je da je dio ovog projekta."

Divac je naravno ispratio i Svjetsko prvenstvo u Kataru. "Mislim da je za fudbalere bio veliki uspjeh što su se plasirali i da ovi momci koji su bili tamo treba da imaju šansu da pokažu svoj pravi kvalitet na sljedećem Svjetskom prvenstvu, koje će se održati evo ovdje, u SAD, Meksiku i Kanadi. Generacija ima potencijal da napravi rezultat."

Koliko je bitno što su i fudbalska i košarkaška reprezentacija zadržale iste selektore, Dragana Stojkovića Piksija i Svetislava Pešića, i poslije neuspjeha na Eurobasketu i na Mundijalu u Kataru? "Najvažnija je stvar kontinuitet i mislim da oni prije svega znanjem i iskustvom mogu da dosta toga doprinesu, treba im dati šansu i pustiti ih na miru da rade, a rezultati će doći sami po sebi."

U intervjuu za sajt FSS-a, Divac je bio upitan i da li očekuje da Nikola Jokić ponovo postane MVP NBA lige. "Nadam se da će opet biti MVP i mislim da je zaslužio. Nikola je prije svega fenomenalan igrač, veoma talentovan i lijepo ga je gledati. Navijamo svi za njega i bilo bi mi drago ako bude izabran za MVP-a."

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC