• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO NEMA FUDBALERA ZVEZDE I PARTIZANA NA PIKSIJEVOM SPISKU? Oglasio se Stojanović: "Ne treba se ljutiti na njih..."

Autor Haris Krhalić

Stevan Dika Stojanović pričao je o reprezentaciji, planovima, ciljevima, utakmici sa Amerikom, odlukama Zvezde i Partizana...

 Zašto nema fudbalera Zvezde i Partizan u reprezentaciji Izvor: FSS

Fudbaleri Srbije stigli su u Los Anđeles oko dva časa ujutru u ponedjeljak. Ljetom od Beograda, preko Istanbula, poslije 15 sati putovanja došli su u Ameriku i tamo su ih dočekala trojica igrača koja igraju u MLS, Dejan Joveljić, Đorđe Petrović i Ranko Veselinović. Direktor seniorskog tima Stevan Stojanović pričao je o stanju u timu i prenio je prve utiske o tome.

Utakmica je na programu u noći između srijede i četvrtka (4 ujutru po našem vremenu).

"Znali smo da će put biti izuzetno naporan, ali imamo dva dana da se odmorimo i da spremni dočekamo duel sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država. Sve su to mladi momci, vidim da su nasmijani i raspoloženi, siguran sam da će imati snage da odgovore zahtjevima utakmice. Za njih je to veliki izazov i lijepa šansa da dokažu koliko vrijede, možda i da se nametnu za važne duele koji nas očekuju u martovskom terminu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo", rekao je Stojanović.

Na ovom spisku neće biti igrača iz Crvene zvezde i Partizana. Objasnio je i zbog čega je takva odluka doneta.

"Ne treba se ljutiti na Zvezdu i Partizan. Imaju svoj plan rada, očekuju ih velika iskušenja u proljećnom dijelu sezone, kako u domaćem prvenstvu, tako i na međunarodnoj sceni. Sa druge strane želim da se zahvalim svim klubovima koji su nam izašli u susret i dozvolili igračima da brane boje Srbije u ovom prijateljskom meču."

Pohvalio je i triling iz MLS lige.

"Dobro je što na tri bitna mjesta u timu imamo na raspolaganju fudbalere iz MLS lige kojima nije potreban period adaptacije na vremensku razliku i koji dobro poznaju kvalitet i mogućnosti američkih reprezentativaca. Doduše, Ranko Veselinović je takođe stigao iz Evrope, jer se njegov klub, Vankuver Vajtkeps, nalazi u Španiji na pripremama za novu sezonu."

Utakmica protiv Amerikanaca na neki način je i početak priprema za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će SAD organizovati sa Meksikom i Kanadom.

"Oni će poslije nas igrati i protiv Kolumbije. Kao domaćini oslobođeni su obaveza u kvalifikacijama, pa će kalendar popuniti mečevima protiv selekcija sa različitih kontinenata. Nama je u fokus kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo 2024. godine, ali razmišljamo i o selekciji koja će pokušati da igra i na Mundijalu 2026. godine."

Na kraju je evocirao uspomene na prethodne posjete ovom kontinentu.

"Davno je bilo, početkom osamdesetih, pokojni Branko Stanković je vodio Crvenu zvezdu na turneju po Americi. Nisam imao ni 18 godina, za mene je to bio veliki doživljaj. Kasnije sam dolazio na poziv svog prijatelja Srbe Stamenkovića koji je bio zvijezda malog fudbala u Americi. Moram priznati da su mi ta putovanja teže pala od ovog sada. Zahvaljujući tehnologiji i zakonima marketinga, četiri sata ljeta je prosto proletjelo uz prenose mečeva Premijer lige. Gledali smo kako je Mančester siti pobijedio Vulverhempton i uživali u sjajnoj utakmici između Arsenala i Mančester junajteda. Imaćemo i narednih dana puno aktivnosti. Imaćemo treninge, sastanke, utakmicu. Pored toga, ne sumnjam da će Dejan Joveljić i Dan Tana biti pravi domaćini. Den Tana se još od Katara sprema za ovaj meč, stigao je 13. januara u Los Anđeles i pomoći će nam da se što lakše snađemo u njegovom gradu", zaključio je Stevan Stojanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC