• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade, za koga navijaš i da li poznaješ Lebrona? Kako su djeca do suza nasmijala Divca: "Znam ga pomalo!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vlade Divac je uživao u razgovoru sa djecom u Novom Sadu gdje je odgovarao na njihova vrlo zabavna pitanja.

 Vladu Divca djeca pitala za koga navija Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Legendarni srpski centar Vlade Divac gostovao je danas u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" povodom obilježavanja 100 godina od "dolaska" košarke u Srbiju i odgovarao je na brojna interesantna pitanja đaka koji su željeli da saznaju više o njegovom iskustvu stečenom tokom igranja u NBA ligi i reprezentaciji. Divac je pažljivo slušao sve učenike i želio je da im prenese svoje znanje, posebno onima koji žele da se bave košarkom, a bilo je i pitanja koja su ga nasmijala do suza.

Jedno od njih glasilo je: "Da li ste upoznali nekog poznatog košarkaša, recimo Lebrona Džejmsa?". Divac se nasmijao dok je čitava sala aplaudirala, a potom je učtivo odgovorio đaku da ga je upoznao i da ga dobro poznaje, nakon čega se poigrao sa svima i poručio da nabrajaju košarkaše kojih se sjete, a on će potvrditi da li ih zna.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Ređala su se imena poput Stefa Karija ("Njega znam još od kada je imao pet godina, njegov otac je igrao sa mnom), Medžika Džonsona, Džejmsa Hardena, Šakila O'Nila, Bema Adebaja, Nikolu Jokića ("Njega poznajem malo bolje i on mi je najdraži"), Džimija Batlera i na kraju pokojnog Kobija Brajanta. "Znao sam dobro Kobija, a da li znate kako je došao u Lejkerse? Moj bivši klub Šarlot je mijenjao mene za njega", kazao je Divac.

Divac je klince nasmijao i pričom o tome kako je počeo da se bavi košarkom u rodnom Prijepolju: "Imao sam 12 godina kada sam još trenirao fudbal. Bio sam golman i bila je neka lopta ispred mene u blatnjavom šesnaestercu, a ja nisam htio da se bacim na nju. Trener mi je rekao da je bolje da idem u dvoranu i tako sam počeo da treniram košarku". Takođe, djecu je impresionirala visina čuvenog centra (216 cm), pa su ga pitali koji broj patika nosi (51), koji je najviši igrač protiv koga je igrao (Manute Bol i Jao Ming), dok ih je interesovalo i kako je tako porastao?

Pogledajte

02:54
Vlade Divac
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

"Nema nikakve moje zasluge, sve su zasluge mami i tati. Imam visoke pretke, nisu bili baš visoki kao ja, ali za to vrijeme su bili visoki. Vjerovatno se košarka i primila na ovim prostorima jer imamo visinu kao predispoziciju za košarku. Dugujemo i veliku zahvalnost i košarkašima prije nas koji su nam otvorili vrata da budemo tu gdje jesmo danas", naveo je Divac.

Zbog pitanja o tome za koga navija, Vlade Divac je održao i važnu lekciju đacima novosadske škole: "Moj najdraži klub je moj prvi klub Elan iz Prijepolja. Ja sam partizanovac i volim Partizan. Ja sam igrao i u Zvezdi dvije utakmice da pomognem tom klubu. Našao sam načina da pomognem rivalima i ne treba da se dijelimo nego da pomognemo jedni drugima", objasnio je Divac svoj transfer 1999. godine tokom lokauta u NBA.

Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa ambasadom SAD donirala je lopte, košarkaške rekvizite i semafor Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Novom Sadu, a nakon razgovora sa djecom - odigrali su i košarkaški meč sa đacima. Osim Divca, gosti su bili i Željko Rebrača, Ajzeja Ostin i košarkašica Taj Mek Vilijams Frenklin.

Pogledajte

01:01
Željko Rebrača o sledećih sto godina košarke u Srbiji
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC