• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKANDIRALI "TI SI UBICA", NISU MU ZABORAVILI PARTIZAN! Vječno će ga pratiti njegovo DIVLJAŠTVO, oglasili se liga i klub!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikada mu neće zaboraviti!

 Navijači Huventuda vrijeđali Gerđona Jabuselea Izvor: Profimedia

Košarkaš Real Madrida Geršon Jabusele trpio je uvrede navijača Huventuda u utakmici španskog plej-ofa. Navijači su mu vikali "Ubico", aludirajući na njegov divljački napad na košarkaša Partizana Zeka Ledeja u plej-ofu Evrolige, zbog kojeg je suspendovan do kraja sezone najjačeg takmičenja. Povodom tih uvreda oglasila se i liga!

"ACB liga izražava duboko žaljenje zbog incidenata koji su se mogli čuti tokom utakmice Huventud - Real, kada je dio navijača ciljano uznemiravao Jabuselea uvredljivim skandiranjem. Sudije su pisale i tom incidentu u zapisniku sa utakmice, u skladu sa procedurom koja se podrazumijeva za utakmice takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Španije i ACB lige. ACB liga će, dodatno. dostaviti i detaljni izvještaj disciplinskoj komisiji", navedeno je.

Povodom ovog incidenta oglasio se i Huventud:

"Klub izražava potpuno zgražavanje zbog skandiranja i uvreda koje je dio tribina uzvikivao protiv igrača protivničkog tima. Takođe, želimo da istaknemo da je odmah nakon što se to čulo, klub proaktivno propisao i sproveo mjere i adekvatne instrukcije, tako da ta skandiranja više nisu vikana, niti ponavljana. Takav stav nije u skladu sa vrijednostima našeg tima, koji gaji najdublje poštovanje prema učesnicima sportskih događaja - organizatora, sudija, rivala i navijača, našeg i protivničkog tima."

"Takođe, klub želi da odbaci ovakvu vrstu ponašanja u našoj hali i na bilo kom terenu na kojem naš tim igra. Zbog toga tražimo da navijači koji posjete našu halu u ponedjeljak podrže naš tim koliko je to moguće, ali u sportskom dugu i da tako izborimo peti meč ove serije. Istovremeno, zahtijevamo da se uzdrže od vrijeđanja bilo kog učesnika, verbalnog ili uz pomoć transparenata. To što smo na rodnom mjestu košarke predstavlja veliku čast, ali nosi i neizmjernu odgovornost. Moramo da branimo, poštujemo i pratimo vrijednosti prema kojima je naš klub osnovan 1930. godine, a među njima je važno poštovanje i suživot. I da budemo primjer fer-pleja", dodao je klub.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC