• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOBRO JUTRO, NIKOLA JOKIĆ JE ŠAMPION NBA LIGE! Sombor EKSPLODIRAO - stiže titula!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rodni grad Nikole Jokića ovo nikad neće zaboraviti!

 Sombor proslavio NBA titulu Nikole Jokića i Denvera Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Sombor je dočekao i NBA titulu! Tako je kada se u vašem gradu rodi Nikola Jokić, najveći košarkaš ovih prostora svih vremena i kada vam postane uobičajeno da mu baš tu, na noge, u štalu, američki milijarderi donose MVP nagradu. Ovog ljeta, nagrada će biti još vrednija - trofej "Leri O' Brajen", namijenjen prvaku NBA lige, koji je Nikola osvojio sa Denverom pobijedivši Majami i u petoj utakmici finala, u kojoj je u dramatičnoj borbi ubacio čak 28 poena. I ponovo bio najbolji.

Pogledajte slike iz Sokolskog doma, gdje su Somborci, ali ne samo oni, proživjeli noć grčevite borbe na video-ekranu i dočekali zoru na kakvu joj zavide svi gradovi na svijetu - osim možda Denvera.

Ipak, da nije bilo Sombora i porodice Jokić u njemu, ne bi bilo ni slavlja kakvo se nikad nije dogodilo u Denveru, jer u tom gradu nikad nije postojao NBA šampion. Od nastanka franšize 1967. godine, Nagetsi nikad nisu bili uspješniji nego što su u eri Nikole Jokića. Mali koji je otišao u Ameriku sa posljednjom flašom koka-kole u ruci podigao je tu franšizu na visine za koje nije ni znala da postoji, a ovog proljeća je osvojio sve. Drugi put je uveo Denver u finale Zapadne konferencije, u njemu razbio Los Anđeles Lejkerse (4-0) i skoro na isti način nakon toga razbio i Majami (4-1), bez ikakvog umanjivanja svega što je napravio zaista čvrst i neuništiv tim sa Floride. Ipak, njegov lider Džimi Batler je prekasno upalio u petoj utakmici, jer kad je počeo da "sipa" poene, Nikola je već bio u svom elementu i nije ni pomislio da dopusti da mu titula izmakne.

Pogledajte kako je Sombor ispratio posljednje trenutke tog meča:

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC