• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KATASTROFA, RASPADA SE ŠAMPIONSKI TIM DENVER NAGETSA: Milijarder pravi haos, 8 igrača ide čim se istrezne od slavlja

Bajka je gotova, slavlje se polako stišava, a realnost kuca na vrata. Sljedeće sezone bismo mogli da gledamo mnogo, mnogo drugačije Denver Nagetse.

 Osam košarkaša napušta Denver Izvor: Profimedia

Slavi Denver, slavi Sombor, slave Srbija i Kolorado, a slavi i porodica Krenke. Otac Sten je vlasnik prave imperije i "težak" je 13.000.000.000 dolara, a sinu Džošu koji vodi Denver Nagetse kao prvi čovjek franšize ne da novac da ostavi šampionsku ekipu na okupu.

Milijarderi koji osim Denvera poseduju i  čak osam sportskih klubova: Arsenal, ženski tima Arsenala (fudbal), Kolorado Avalanša (hokej), Kolorado Repids (fudbal), Kolorado Mamuts (lakros), Los Anđeles Gladijatore i Los Anđeles Gerile (esports) ne želi da plaća "porez na luksuz" koji plaćaju timovi koji pređu seleri kep koji je za sljedeću sezonu određen na 164.000.000 dolara. Zbog toga tim može da izgubi čak osam košarkaša koji su bili dio šampionskog tima. 

Sigurno je da sljedeće sezone ostaju: Nikola Jokić, Džamal Marej, Majkl Porter, Eron Gordon Kentevijus Koldvel-Poup, Zik Nadži, Kristijan Braun, Pejton Votson i Vlatko Čančar koji imaju ugovore, ali čak pola tima će vjerovatno napustiti ekipu.

Brus Braun koji je bio ključni igrač sa klupe ima igračku opciju da prihvati produženje ugovora na 6.800.000 dolara, ali to sigurno neće uraditi. Da ne bi prešli granicu za plaćanje poreza na luksuz mogu da mu ponude 7.800.000 dolara, što mu takođe neće biti dovoljno i vrlo vjerovatno da će 26-godišnji bek otići. 

Veterani Džef Grin i Iš Smit takođe ostaju bez ugovora, a kako će ekipa tražiti što jeftinije igrače da popuni sastav vrlo vjerovatno da će im ponuditi veteranske minimume. Ako to ne budu prihvatili i njih dvojica pakuju kofere. Rezervni centri Deandre Džordan i Tomas Brajant jedva da su skupili neke sekunde u ovom plejofu ali su mijenjali Nikolu u regularnoj sezoni, a ni za njih neće biti novca. 

Tu je i Redži Džekson koji je došao u trejdu tokom sezone i nije ostavio dobar utisak, ali neosporno posjeduje kvalitet i mogao bi da pomogne ekipi ako bi se uklopio, a kako za njega ima zainteresovanih na tržištu, teško će biti da se zadrži. Tu je i plej sa Vilanove Kolin Gilespi koga je bez draftovanja Denver doveo 2022. kao i krilni igrač iz Australije Džek Vajt koji je stigao iz domovine 2022. godine i takođe je bio na kraju klupe, a sada ostaje bez ugvora.

Jedina dva rješenja za Denver su da pređu zacrtani budžet i da vlasnici koji su "teški" 13 milijardi izvade novac i plate šampionski tim ili da neko od dobro plaćenih igrača ode iz tima. Za ovo prvo do sada nije bilo volje, a ovo drugo djeluje nemoguće. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aaa

Hahahaha Ostaju bitni igraci

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC