• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DENVER PRAVI JOKIĆU NOVI ŠAMPIONSKI TIM - VEĆ JE POČELO! Pakleni plan NBA šampiona, sve su iznenadili!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mnogi košarkaški stručnjaci smatraju da je Denver profitirao iz dva trejda koji na prvi pogled nisu bili preveliki.

 Denver pravi novi šampionski tim Izvor: Profimedia

Košarkaši Denvera odradili su posao i osvojili prvu titulu u istoriji franšize, a nakon šokantnih vijesti da Brus Braun ne planira da se zadržava u timu i da želi da se oproba na tržištu, moralo je da se krene sa novom strategijom. Tim iz Kolorada je, izgleda, bio spreman na "raspad" šampionskog tima, pa već na draftu 2023. godine žele da formiraju novu šampionsku ekipu.

Prvo smo tokom NBA finala vidjeli neobičan trejd jer je ekipa koja se bori za titulu razmjenjivala pikove, ali je to zapravo bio samo dio plana. Denver je ponovo mijenjao pikove, a ovog puta su to uradili sa Indijanom. Ekipa Nikole Jokića dala je 40. pika sa ovogodišnjeg drafta i pika prve runde sa drafta naredne godine, kako bi sebi poboljšala situaciju ove sezone.

U Koloradu su stigli 29. i 32. pik iz klase "2023", a od ranije je Denver imao i 37. pika ove godine. To znači da će Denver na prelazu iz prve u drugu rundu drafta birati čak tri puta, a očigledno je tim iz Kolorada procijenio da tu ima "mesa", odnosno igrača koji bi mogli fantastično da se uklope u šampionski sastav.

Za sada nije poznato na koga su se Nagetsi namjeračili sa tih pozicija i da li su već donijeli odluku koga će birati kada im se ukaže šansa. U teoriji, saigrač Nikole Jokića mogao bi da postane Tristan Vukčević kojem se trenutno predviđa da bi mogao da bude upravo negdje oko 32. pozicije. Ukoliko to bude slučaj, mladi centar Partizana bi se odselio kod Jokića u Denver, šampionski tim u nedavno završenoj sezoni.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC