• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ostao bez Egzuma! Stigla potvrda, Dante se vratio u NBA ligu - odmah napada titulu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Dante Egzum karijeru nastavlja u Dalasu.

 Dante Efgzum otišao u Dalas Izvor: MN PRESS

Dante Egzum otišao je iz Partizana, potpisao je za Dalas. Potvrdio je to poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski. Ugovor je garantovan za sljedeću sezonu i više detalja o tome biće poznato vrlo brzo. To ujedno znači i da će se boriti za titulu.

Prije nekoliko dana Kajri Irving produžio je ugovor sa Mavsima, tu je već Luka Dončić, tako da je povratak Egzuma u NBA ligu i potpis za tim iz Teksasa samo još jedna potvrda velikih ambicija koje ovaj tim ima u narednoj sezoni. Napašće trofej koji drže Nikola Jokić i Denver Nagetsi. Sa crno-bijelima osvojio je ABA ligu i tokom proslave je otkrio da će postati otac.

Karijeru je počeo u Juti koja ga je 2014. godine kao petog pika izabrala na draftu, pa je 2019. godine prešao u Klivlend. Zbog velikih problema sa povredama odlučio je da se oproba u Evropi i u decembru 2021. godine došao je u Barselonu. Nije želio da ostane u Španiji, već je 10. jula prošle godine potpisao za Partizan. Potez Željka Obradovića da mu ukaže povjerenje na poziciji plejmejkera ispostavio se kao dobitna kombinacija.

Australijski košarkaš pružao je odlične partije kao organizator igre, pravio ogromne probleme svojim čuvarima, dolazio do poena na razne načine i bio jedan od lidera tima, uz Kevina Pantera. Za razliku od kapitena koji je produžio ugovor, Dante je odlučio da se vrati u Ameriku. Prethodne sezone u Evroligi prosječno je bilježio 13,2 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skoka po meču.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:49
Dante Egzum
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC