• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan je najbliži Mirotiću, a ovaj čovjek je razlog: Stvorio Nikolu, igrao sa Željkom, a jedan detalj je presudan!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iskusni košarkaš može da bira destinaciju za narednu sezonu, a u porodici će vjerovatno biti "pritisaka" gdje da ode.

 Partizan najbliži Nikoli Mirotiću zbog Jadrana Vujačića Izvor: MN PRESS

Širom Evrope je potjera za Nikolom Mirotićem, brojni klubovi koji učestvuju u Evroligi željeli bi da obezbijede potpis nekadašnjeg reprezentativca Španije. Crvena zvezda je dostavila zvaničnu ponudu oko koje je "pregovarao" i monah sa Ostroga, Olimpijakos je spremio cijelih 6.000.000 evra, a potpisivanju ugovora nada se i Partizan koji ima jak adut u rukavu - čovjeka koji je košarkaški stvorio Mirotića!

Španski košarkaš porijeklom iz Crne Gore nikada nije krio da je za njegov košarkaški razvoj najzaslužniji Jadran Vujačić, koji je svojevremeno u dva mandata nosio crno-bijeli dres. Jadran je član Partizana bio između 1977. i 1980. godine, a zatim i u sezoni 1988/89, kada je bio saigrač Željku Obradoviću. Kasnije se otisnuo u trenerske vode, što je i sam Nikola isticao. "Hvala mom ličnom treneru Jadranu Vujačiću, gurao me je da dođem do ovog nivoa, on je vjerovao u mene mnogo više nego što sam ja sam u sebe", rekao je svojevremeno Mirotić.

Vujačić je trenirao Mirotića u svom klubu u Podgorici, a Nikola je nakon igranja za Džoker napravio ozbiljnu karijeru. Uslijedio je Real Madrid, Čikago Bulsi, Nju Orleans Pelikansi, Milvoki Baksi i Barselona, sa kojom ovih dana raskida ugovor kako bi sebi našao novi posao za narednu sezonu. U međuvremenu, Nikola Mirotić nije mogao da zaboravi košarkaške početke i Jadrana Vujačića. A i kako bi, kad su u međuvremenu postali rod.

Jedan od najboljih igrača u Evropi trenutno oženio je ćerku Jadrana Vujačića, nekadašnjeg igrača Partizana, pa bi i to mogao da bude presudan adut crno-bijelih u pregovorima koji ovih dana zanimaju čitav kontinent. Ako bude poslušao tasta, Mirotić će kod Željka Obradovića, u tim koji može da napadne i evropsku titulu naredne sezone!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
OVACIJE ZA MIROTIĆA: Delije pozdravile asa Barselone , evo zašto ga Srbi obožavaju!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC