• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KKI Vrbas ODUSTAO od Evrope! Tražili pomoć predsjednika RS i ministarstva, ostali bez odgovora: POMALO JE BEZOBRAZNO!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki klub neće u predstojećoj sezoni igrati na evropskoj sceni, a s tim u vezi se oglasio saopštenjem.

 kki vrbas odustao od evrope Izvor: KKI Vrbas

Košarkaški klub invalida "Vrbas" neće u narednoj takmičarskoj sezoni nastupiti u Evrokupu. Banjalučki klub odustao je od takmičenja na evropskoj sceni zbog nedostatka novčanih sredstava, o čemu su već obavijestili sportsku javnost Banjaluke, Republike Srpske i BiH.

"Dan poslije obilježavanja našeg 21. rođendana želimo da obavijestimo javnost da smo prinuđeni da otkažemo učešće u Evrokupu. Ne želimo više ulaziti u nova zaduženja, uz napomenu da sam dizao lični kredit kako bismo uspješno organizovali kvalifikacione turnire u ovom eminentnom takmičenju. Uvijek smo dobijali visoke ocjene za organizaciju od IWBF, ali i čestitke od klubova učesnika koji su dolazili iz Engleske, Italije, Njemačke, Francuske, Turske, Švajcarske, Izraela... Na sve to smo ponosni i ovo je bila najbolja promocija Banjaluke i Republike Srpske, a sport je svakako najbolja prilika za promociju", navodi se u saopštenju KKI Vrbas, uz napomenu da niko od nadležnih institucija kojima su se obratili nije reagovao na apele iz kluba:

"Mi smo uputili dopise kako predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, isto tako i Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske kako bi nam pomogli da prihvatimo nastup u Evrokupu za novu sezonu. Međutim, do današnjeg dana niko nam nije odgovorio na pomenuti dopis i to smatramo neodgovornim i pomalo bezobraznim činom. Pa i negativan odgovor je bilo kakav odgovor, ko zna, možda su na godišnjem odmoru pa ne mogu odgovoriti na dopis. Šteta, jer ćemo odustajanjem od nastupa u Evropi izgubiti određene bodove i rejting kojeg smo godinama sticali, uz napomenu da se KKI VRBAS na zvaničnoj listi nalazi na 30. mjestu od 3.000 klubova", dodaje se u saopštenju KKI Vrbas koje je potpisao predsjednik Marinko Umičević.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lesinar Starcevica

Puna je kapa svima njegovih saopštenja, smrad robovlasnički, njemu niko neće više dati lovu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC