• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA IMA "PLAN B" - ON DOLAZI UMJESTO MIROTIĆA: Sa Duškom bio šampion, a i sa Teom osvojio trofej

Nakon Miloša Teodosića, još jedan igrač Virtusa bi mogao u Beograd. Riječ je o Šengeliji.

 Tornike Šengelija želja Crvene zvezde Izvor: Profimedia

Crvena zvezda posljednjih dana "niže" potpise i završava sklapanje tima za novu sezonu, a iz Italije stiže vijest o još jednom košarkašu koji je na meti crveno-bijelih. Po pisanjima tamošnjih medija, Duško Ivanović želi u svom timu i iskusnog krilnog centra koji je dobro poznat čitavoj evropi - Tornike Šengelija (31) bi mogao u Beograd.

Kako prenosi "Korijere di Bolonja", Šengelija bi mogao da krene stopama Miloša Teodosića i iz Virtusa se preseli u Crvenu zvezdu. Navodno, upravo je on prva meta beogradskog tima, ukoliko Nikola Mirotić u narednim danima izabere neku drugu ponudu - a priča se da je veoma blizu potpisivanja ugovora sa Partizanom.

Kako trenutno stvari stoje, Virtus iz Bolonje nije imao plan da se riješi iskusnog reprezentativca Gruzije, ali... Ukoliko bi "Toko" uspio da se dogovori sa nekim drugim timom, oni mu ne bi pravili problem jer bi uspjeli da "uštede" značajnu količinu novca. Tako bi tim iz Bolonje mogao da se okrene drugim, jeftinijim rješenjima, i da sklopi ekipu za predstojeću godinu.

Tokom profesionalne karijere Šengelija je igrao za Valensiju, Šarloa, Pepinster, Bruklin Netse, Čikago Bulse, Baskoniju, CSKA iz Moskve i Virtus iz Bolonje. U karijeri je bio šampion Španije kada ga je trenirao Duško Ivanović i osvajač VTB lige, stigao je do trofeja u Superkupu Italije sa Milošem Teodosićem u timu. Takođe, dva puta je osvajao pehar u Evrokupu. Svojevremeno je bio u idealnoj petorci Evrolige, a kao reprezentativac Gruzije učestvovao je na tri Evropska prvenstva.

Ukoliko bi pojačao Crvenu zvezdu donio bi ogroman kvalitet i iskustvo pod košem, a tim bi praktično već sada bio spreman za novu sezonu. Ovog ljeta Crvena zvezda je dovela Dejana Davidovca, Miloša Teodosića, Marka Simonovića, Adama Hangu, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gidraitisa i Šabaza Nejpira.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Nikola Mirotić izjava Crvena zvezda Barcelona
Izvor: MONDO/Mladen Šolak
Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC