• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Nikola Jokić neće da igra za Srbiju? Čak su i Amerikanci u šoku zbog odluke - "Donijeće im zlato, ali..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Američki novinari su zbunjeni odlukom Nikole Jokića da ne igra za Srbiju na Svjetskom prvenstvu u košarci.

 Zašto Nikola Jokić ne igra za Srbiju na Svjetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić najvjerovatnije neće igrati za Srbiju na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Dok se čeka današnje obraćanje selektora Svetislava Pešića, ili makar Somborca koji će objasniti svoje razloge zašto (opet) nije na raspolaganju "orlovima", njegova odluka iznenadila je i američke novinare.

Nakon što je prethodne sezone sa Denverom osvojio titulu, mnogi su očekivali da će pokušati da "napadne" i zlato na Svjetskom prvenstvu, međutim Jokić je izgleda prije birao dobar odmor u regionu kako bi se sačuvao za narednu godinu. Takav potez iznenadio je i novinare iz SAD koji prate Denver, pa je tako među prvima reagovao Džoel Raš iz "Forbsa" koji je sve vrijeme bio ubijeđen da će Somborac obući dres Srbije.

"Veoma me je iznenadila ova vijest! Prosto mi se činilo da sve ide ka tome da će Nikola Jokić da igra za Srbiju na Svjetskom prvenstvu, ali možda je, nakon što su mu se slegli šampionski utisci, shvatio koliki danak je uzela minula sezona i da baš to zahtijeva veći oporavak?", napisao je Raš.

I dok većina navijača Srbije traga za odgovorom i ne priznaje objašnjenje koje se javilo prije Jokićevog obraćanja (umor), novinar "DNVR" Adam Mares moli za razumijevanje poslije najteže sezone u životu srpskog košarkaša.

"Iako potpuno razumijem različite razloge zbog kojih će Jokić preskočiti, ne može da se dovoljno objasni koliko ovi turniri znače srpskim navijačima. To je nešto što sam osjetio svaki put kada bih pričao sa ljubiteljima košarke u Srbiji. Stvarno mi je žao mojih pratilaca iz Srbije. S nekima od njih sam već pričao i reakcije variraju od neiznenađenosti, preko tuge i nervoze, sve do bijesa. Iskreno vjerujem da će Jokić donijeti Srbiji zlato prije nego što se sve završi", zaključio je Mares čije riječi teško da mogu da posluže kao utjeha većini navijača.

Podsjetimo, Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Japanu i Indoneziji, a protivnici Srbije u grupnoj fazi su Portoriko, Kina i Južni Sudan. Osim Jokića, očekuje se da turnir preskoče Kalinić, Micić, Jaramaz i Jović, dok će se više znati nakon današnje konferencije selektora Svetislava Pešića.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:23
Nikola Jokić trening
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC