• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIKOLA JOKIĆ NE IGRA ZA SRBIJU NA MUNDOBASKETU!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Centar Nikola Jokić donio odluku da ne nastupi za srpsku reprezentaciju.

 Nikola Jokić ne igra za Srbiju na Svjetskom prvenstvu Izvor: MN PRESS

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić, NBA šampion i MVP finala iz prethodne sezone, neće biti u sastavu reprezentacija Srbije na predstojećem Svjetskom prvenstvu!

Iako je tokom prethodnih nedjelja postojala nada da bi najbolji NBA igrač mogao da se pojavi u dresu reprezentacije Srbije, više nema dileme o tome.

Kako "Mozzartsport" saznaje, Nikola Jokić je donio odluku da ne igra Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima, gdje će srpska reprezentacija pokušati da obezbijedi plasman na predastojeće Olimpijske igre u Parizu.

Po navodima ovog portala, čelni ljudi Košarkaškog saveza Srbije su danima ubjeđivali Jokića, a u akciju je bio uključen i Bogdan Bogdanović koji je novi kapiten srpske reprezentacije. Ipak, uspjeha nije bilo, pošto je odluka Nikole Jokića da ne nastupi za reprezentaciju ovog ljeta konačna.

Time se povećava broj igrača koji propuštaju obaveze u nacionalnom timu - Vladimir Lučić je povrijeđen, Nikola Kalinić je tražio pauzu zbog nagomilanih povreda, a dres srpske reprezentacije vjerovatno neće obući ni Vasilije Micić koji se iz evropske seli u američku košarku.

Zvanično, selektor Svetislav Pešić će u ponedjeljak popodne saopštiti spisak igrača na koje računa za Mundobasket, ali se nakon brojnih "otkaza" postavlja pitanje kakvom rezultatu može da se nada nacionalni tim. Izostanak trojice ili čak četvorice košarkaša koji su bili planirani za startnu petorku srpske reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva biće ogroman hendikep...

Podsjećamo, pored novog kapitena Bogdana Bogdanovića očekuje se da u timu budu igrači poput Nemanje Nedovića, Marka Gudurića i Alekse Avramovića, dok bi centralna figura u reketu trebalo da bude Nikola Milutinov. Takođe, na širem spisku selektora mogli bi da se nađu Aleksej Pokuševski, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Dušan Ristić, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Jovan Novak...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC