• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PEŠIĆU, TEODOSIĆ JE RJEŠENJE! Kapiten odavno precrtan, ali sada "orlovi" NE MOGU bez njega!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentacija Srbije ima velikih problema na bekovskim pozicijama, a Miloš Teodosić je precrtan prošlog ljeta od strane Svetislava Pešića. Da li bi bilo rješenje da se vrati?

 da li će teodosić ponovo igrati za srbiju  Izvor: MN PRESS

Mundobasket počinje za nešto više od mjesec dana, a Srbija je u ogromnim problemima! Prije nego što je saopštio širi spisak igrača na koje računa, selektor Svetislav Pešić je već čuo previše otkaza. U sjenci izostanaka Nikole Jokića i Nikole Kalinića koji bi svakako bili lideri nacionalnog tima trenutno se javlja još jedan izuzetno veliki problem - Srbija nema dovoljno bekova za Svjetsko prvenstvo, a tada mora da se razmišlja o Milošu Teodosiću!

Nakon što je u javnost isplivalo da Vasilije Micić razmišlja o aklimatizaciji na SAD i NBA, da Ognjen Jaramaz i dalje nije spreman, a da Stefan Jović zbog porodičnih razloga ne može na Mundobasket, selektor je morao da se zabrine... Ko će organizovati igru Srbije na Svejtskom prvenstvu čiju će prvu grupnu fazu odigrati na Filipinima?

Čini se da selektor Svetislav Pešić u ovom trenutku ima samo četiri sigurne opcije na pozicijama jedan i dva. Mjesto plejmejkera mogli bi da "popune" Aleksa Avramović i Nemanja Nedović koji ipak više vole da igraju uz još jednog igrača sa loptom u rukama. Njima dvojici trebalo bi da pomognu Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić, a možda i Vanja Marinković ili Ognjen Dobrić. Naravno, ne treba zaboraviti organizatorske sposobnosti Dejana Davidovca, ali tu i dalje nema klasičnog plejmejkera!

DA LI JE OPET VRIJEME ZA TEODOSIĆA?

Izostanci, otkazi i sve što se dešavalo prethodnih dana natjerali su javnost u Srbiji da se zapita da li je vrijeme za "posljednji ples" Miloša Teodosića (36) u dresu nacionalnog tima. Iskusni plejmejker je tokom prethodne sezone bio fantastičan u dresu Virtusa iz Bolonje, iako je bilo jasno da mu je minutaža u italijanskom velikanu dozirana kako bi se iz njega izvuklo najbolje.

Nije previše vremena provodio na parketu, ali su brojke u Evroligi bile na odličnom nivou - cijela Evropa je mogla da vidi da u mađioničaru iz Valjeva još ima snage za velike stvari. Na 26 mečeva, a samo je devet počeo kao starter, Teodosić je upisao 10,3 poena i šest asistencija po meču! Čak tri puta je postigao po 21 poen - Žalgirisu, Olimpijakosu i Albi, a protiv Žalgirisa i Partizana imao je po 12 assitencija što mu je rekord u sezoni.

Da u Teodosiću i dalje ima snage, ali i želje da igra košarku Miloš je potvrdio ovog ljeta. Potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom i po prvi put u karijeri igraće za tim koji mu je od djetinjstva blizak srcu. Znalo se da Miloš Teodosić navija za crveno-bijele, a i sam je isticao da će dres voljenog kluba obući dok još ima snage da pomogne ekipi. Sudeći po partijama iz prethodne sezone, Valjevac je i dalje na tom nivou.

KAKO JE NAPUSTIO REPREZENTACIJU?

Ali... Nije poziv Miloša Teodosića u reprezentaciju tek jedan telefonski razgovor! Prethodnog ljeta, samo nekoliko dana nakon početka priprema, selektor Svetislav Pešić donio je odluku da "precrta" Miloša Teodosića. Procijenio je iskusni strateg da plejmejker i dugogodišnji kapiten reprezentacije nije potreban nacionalnom timu na Evropskom prvenstvu, pa mu se zahvalio na saradnji. Ta dešavanja izazvala su pravu buru u srpskoj košarci - i zbog onoga što se desilo i zbog načina na koji se desilo! 

Anketa

Da li je Srbiji potreban Teodosić?

  • Da, ali ga Pešić neće pozvati!

    68.29% (28)

  • Da, i Pešić će ga pozvati!

    7.32% (3)

  • Ne, i Pešić ga neće pozvati!

    21.95% (9)

  • Ne, ali će ga Pešić pozvati!

    2.44% (1)

Da li je Srbiji potreban Teodosić?

Rezultati

Javnost se danima igrala "gluvih telefona" oko ovog slučaja. Košarkaši su trenirali u Staroj Pazovi, informacije o Teodosićevom napuštanju tima su procurile u javnost, a zatim smo tek nekoliko dana kasnije saznali šta je istina. U međuvremenu su Miloš i saigrači "slavili" rastanak uz stihove "Ostaće pjesma i uspomena na Tea kapitena", što je na neki način moglo da izgradi timski duh.

Djelovalo je u tim trenucima da među igračima nema zle krvi i da se Miloš Teodosić oprašta od nacionalnog tima sa željom da njegovi doskorašnji saigrači naprave uspjeh u Pragu i Berlinu. Srbija se prošetala kroz grupnu fazu u glavnom gradu Češke, ali je zatim doživjela šok i nakon poraza od Italije završila takmičenje na turniru gdje su je mnogi vidjeli i kao glavnog favorita za zlatnu medalju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC