• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa za Srbiju - pljušte otkazi Svetislavu Pešiću! Otpala još dvojica, haos pred Svjetsko prvenstvo!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Srbije Svetislav Pešić ne može da računa na Stefana Jovića i Ognjena Jaramaza.

 Ognjen Jaramaz i Stefan Jović ne igraju za Srbiju na SP Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije će biti silno oslabljena na Mundobasketu - nakon što je postalo jasno da najbolji NBA igrač Nikola Jokić neće obući dres reprezentacije ovog ljeta, problemi za Svetislava Pešića samo se gomilaju. Od ranije selektor ne može da računa na povrijeđenog Vladimira Lučića, a navodno su odmor zatražili Nikola Kalinić koji se muči sa povredama i Vasilije Micić koji se seli u NBA. Na listi onih koji neće igrati su i plejmejker Stefan Jović i bek Ognjen Jaramaz!

Kako prenosi "SportKlub", nekadašnji organizator igre Crvene zvezde i dugogodišnji reprezentativac Srbije Stefan Jović zbog privatnih problema neće biti na raspolaganju Svetislavu Pešiću. Sa druge strane, povratnik u redove Partizana Ognjen Jaramaz i dalje nije potpuno spreman, pa je za očekivati da propusti ovogodišnju akciju u dresu sa državnim grbom.

Zbog svega navedenog, ali i prošlogodišnjeg precrtavanja Miloša Teodosića, Srbija bi mogla da bude silno oslabljena na bekovskim pozicijama. Trenutno se kao kandidati da igraju "spolja" u dresu Srbije nameću Aleksa Avramović i Nemanja Nedović, dok bi pomoć u kreaciji mogli da dobiju od novog kapitena Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića koji voli da igra sa loptom u rukama. 

Četvorica bekova nikako nisu dovoljni i na konačnom spisku selektora Svetislava Pešića sigurno će se naći još neko. Ostaje da se vidi ko će od srpskih košarkaša biti spreman, ali i željeti da igra za nacionalni tim na drugom kraju svijeta. Podsjećamo, Svjetsko prvenstvo u košarci igra se između 25. avgusta i 10. septembra. Turnir se održava u tri azijske zemlje - Japanu, Filipinima i Indoneziji, a srpska selekcija smještena je u grupu B. Sve mečeve ćemo igrati na Filipinima, a protivnici u prvoj fazi takmičenja su Kina, Portoriko i Južni Sudan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC