• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA JE DRUGORAZREDNO TAKMIČENJE! Zvezdan Terzić: Košarka se igra samo u četiri zemlje

Generalni direktor Crvene zvezde ne uzima za ozbiljno ni košarku, ni Evroligu.

 Zvezda Terzić o košarci i Evroligi Izvor: RTS/Screenshot, ATA Images/Dušan Milenković

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ne uzima za ozbiljno poređenje fudbala i košarke, niti Evroligu smatra za značajno takmičenje na kontinentalnom nivou ako se posmatra evropski sport u cjelini. Gostujući na Radio-televiziji Srbije, on je potpuno otvoreno govorio ono što misli, uz izvinjenje ljubiteljima košarke.

"Ne zaboravite da je Evroliga u košarci drugorazredno takmičenje, da se ne ljuti niko. Ono što je Liga šampiona u fudbalu, to je NBA liga u košarci. Svi najbolji fudbaleri su u Ligi šampiona. Bez obzira na moju ljubav prema košarci, predsjednik sam i SD Crvena zvezda, ali ne mogu se porediti fudbal i košarka. Fudbal se igra na cijelom svijetu. Nije za poređenje. Realno, košarka se u Evropi igra u četiri zemlje - u Španiji, Turskoj, Grčkoj, Srbiji i gdje još? Može na prste jedne ruke da se navede", rekao je Terzić.

Srbija će i sljedeće godine biti među malobrojnim državama koje imaju dva predstavnika u Evroligi, ali Terzić ne smatra da taj sport na bilo koji način može da se poredi sa fudbalom. Pogotovo u finansijskom smislu.

"Vi ste sa 30 miliona evra u košarci šampioni Evrope, u fudbalu ste sa 35 ne možete da priđete Ligi konferencija. Nije za poređenje. Kad u košarci igrate protiv Reala i Barselone, igrate protiv timova sa duplo većim budžetom. U fudbalu oni imaju 20 puta veći budžet", dodao je on.

Pročitajte i ovo

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Terza to u opste ne znaci to nego da je fudbal.precijenjen sport isto kao i.golf i slicno.Neko ko igra golf zaradjuje 300 puta vise od vaterpoliste ili rukometasa

Dejan

Terza se razume u kosarku, ko Marica u ....znate vec sta.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC