• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bura zbog Igora Kokoškova! Selili ga na klupu pred Mundobasket: "Vi novinari uvijek sve saznate"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Igor Kokoškov se i zvanično neće vratiti na klupu Slovenije zbog toga što ima obaveze u Atlanti.

 Igor Kokoškov ne vraća se na klupu Slovenije Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Slovenije počela je pripreme za Mundobasket sa novim kapitenom Lukom Dončićem u sastavu, ali i prije prve zvanične utakmice mediji su "smijenili" selektora Aleksandera Sekulića. Sve glasnije se spekulisalo o povratku srpskog trenera Igora Kokoškova na klupu "zmajeva", pa da bi se smirile strasti - morao je da reaguje i predsjednik Košarkaškog saveza Slovenije koji je odbacio sve tvrdnje o njegovom dolasku.

Matej Erjavec je novinarima otkrio zašto Igor Kokoškov ovog ljeta sigurno neće biti uz reprezentaciju Slovenije, bilo kao član stručnog štaba, selektor ili samo savjetnik. Jednostavno, kockice se nisu poklopile, a možda će u budućnosti...

"Vi novinari uvijek nešto saznate i postavljate pitanja, a ja vam dajem odgovore. Ne želim ništa od vas da krijem, jer znam da ako budem krio, da će biti gore, jer se sve sazna prije ili kasnije. Tako se saznalo da želimo Igora ponovo u reprezentaciji. Razgovarali smo sa njim u tom pravcu. On nije mogao ove godine, i to je jedina istina", kazao je Erjavec i potom detaljnije objasnio da je zapravo Atlanta "kriva" što nije uz Sloveniju.

"Preselio se u drugi klub, treći u posljednje tri godine u NBA, i njegova želja je bila da se skrasi u jednom klubu. U ovom trenutku, nije mogao da bude uz reprezentaciju, niti kao savjetnik, ni mentor, ni psiholog, jer jednostavno nema vremena za to", objašnjeno je iz Košarkaškog saveza Slovenije.

Uprkos kontaktu sa Kokoškovim, Erjavec ističe da oni "imaju selektora koji ih je odveo na Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo" i da poštuju dogovor sa njim, dodavši da su sigurni da je "pravi čovjek za taj posao". Ocijenio je da napreduje i da ne vidi zašto bi sada mijenjali selektora, međutim kontakti sa srpskim trenerom će svakako ostaviti crv sumnje, posebno ako se zna da je Kokoškov donio zlato Sloveniji na Evropskom prvenstvu 2017.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC